Interessant:

Wileyfox Swift 2 in detail

nieuws 23 december 2016 om 15:31

Begin deze maand zijn voor de derde maal de Telecom Awards uitgereikt. De Wileyfox Swift 2 werd bekroond met de Telecom Awards voor de beste smartphone in het 'entry-level segment'. In dit artikel bekijken we de Swift 2 nader.

Wileyfox is een jong smartphonemerk met Britse roots. Het bedrijf brengt sinds eind 2015 smartphones uit in Nederland en weet keer op keer goede specificaties te combineren met een aantrekkelijke prijs. Begin november onthulde Wileyfox de Wileyfox Swift 2 en de iets uitgebreidere Wileyfox Swift 2 Plus.

Met een verkoopprijs van nog geen 200 euro voor de Wileyfox Swift 2 heeft Wileyfox een zeer uitgebreide en premium vormgegeven smartphone tegen een zeer scherpe prijs in de markt gezet. De Wileyfox Swift 2 wordt aangedreven door een rappe Qualcomm Snapdragon 410 quad-core processor met een rekenkracht van 1,4 GHz. Daarbij beschikt de Wileyfox Swift 2 over 2 GB werkgeheugen en 16 gigabyte opslagcapaciteit. Als je nét iets meer te besteden hebt, biedt Wileyfox de Wileyfox Swift 2 Plus met maar liefst 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslagcapaciteit.

Wileyfox Swift 2
Wileyfox Swift 2

De Wileyfox Swift 2 heeft aan de achterzijde een 13-megapixelcamera. De Swift 2 Plus beschikt over een 16-megapixelcamera. Naast een LED flitser is onder de camera van beide toestellen een vingerafdruksensor geplaatst. Daarmee is de Wileyfox Swift 2 één van de meest betaalbare smartphones met een vingerafdruksensor. Aan de voorzijde hebben zowel de Swift 2 als de Swift 2 Plus een 8-megapixel frontcamera.

De Swift 2 draait op het op Android 6.0 Marshmallow gebaseerde Cyanogen 13.1. Voordeel van dit besturingssysteem is dat het snel en soepel werkt en aanzienlijk beter te beveiligen is dan de standaard mogelijkheden in Android. Omdat Cyanogen gebaseerd is op Android, kunnen op de Swift 2 álle Android apps geďnstalleerd worden.

De Wileyfox Swift 2 heeft tijdens de uitreiking van de Telecom Awards van 2016 de Telecom Award voor 'beste smartphone' in het entry-level segment gewonnen. In het entry-level segment vallen alle smartphones met een verkoopprijs van onder de 200 euro. De Swift 2 had van alle geteste toestellen de beste specificaties en de beste prestaties. Ook op het gebied van design, display, fotokwaliteit en accu scoorde de Swift 2 steeds ruime voldoendes. De Swift 2 liet daarmee toestellen als de LG K10, Honor 5C, Samsung J3 2016 en Alcatel Shine LITE achter zich.

De Wileyfox Swift 2 en Wileyfox Swift 2 Plus zijn sinds november in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van slechts 199 euro (Swift 2) en 239 euro (Swift 2 Plus).

portablegear.nl