Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord
Interessant:

Smartphone belangrijker dan partner

nieuws 19 december 2016 om 15:37

EÚn op de tien mensen is liever een week zonder partner dan een week zonder telefoon. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau MediaTest in opdracht van Samsung. Smartphones lijken voor velen het meest persoonlijke bezit.

Bijna vier op de tien vrouwen aan de inhoud van hun mobiele telefoon meer privÚ te vinden dan de inhoud van hun handtas. En 16 procent van de ondervraagden laat liever een bekende een half uur rondsnuffelen in hun huis dan een half uur kijken in hun mobiele telefoon.

Uit het onderzoek blijkt verder dat we de potentie van onze smartphone bij lange na niet benutten. Zo gebruikt zes op de tien slechts een kwart of minder van de ge´nstalleerde apps. Eenzelfde aantal (59%) geeft aan maar 15 apps op zijn smartphone te hebben ge´nstalleerd. Met het Android & You YouTube-kanaal wil Samsung dat veranderen. Het kanaal biedt een ruim aantal instructievideoĺs die gebruikers leren over hun Android-smartphone. Zo komt de kijker bijvoorbeeld te weten hoe Android is in te zetten als keukenhulp of als personal trainer.

Daarnaast blijkt dat een kwart van de Nederlanders binnen vijf minuten na het opstaan kijkt op zijn mobiele telefoon. De inhoud op de smartphone is privÚ. Een op de zeven vindt de inhoud zelfs meer privÚ dan het saldo op de bankrekening.

Ook blijkt de smartphone onmisbaar. Een derde koopt binnen een dag een nieuwe telefoon mocht het huidige exemplaar stuk gaan. Haast driekwart (70%) gaat nooit zonder smartphone de deur uit en drie op de tien (28%) neemt zijn telefoon mee naar het toilet. Ook tijdens het koken wordt de smartphone gebruikt, geeft 6 op de 10 mensen aan.

Het onderzoek is uitgevoerd onder 1.053 respondenten. Het veldwerk is van 30 november tot 2 december 2016 uitgevoerd via een online vragenlijst

portablegear.nl