Interessant:

Vodafone verbetert bereik

nieuws 22 november 2016 om 11:30

Vodafone verbetert de kwaliteit van mobiel bellen, zowel buitens- als binnenshuis, voor haar klanten door slim gebruik te maken van 4G- en WiFi-netwerken. Hierdoor verbetert het bereik, de belkwaliteit en de verbindingssnelheid.

Dankzij 4G-bellen zijn klanten telefonisch beter bereikbaar op locaties waar de 2G- of 3G-dekking niet optimaal is. Dit komt doordat de lage 4G-frequentie (800 MHz) beter in staat is grotere afstanden af te leggen en door bouwmaterialen als beton, glas en staal heen te dringen dan de hogere frequenties van 2G en 3G. Als de kwaliteit van een gesprek via 4G-bellen bínnenshuis onverhoopt toch niet naar behoren is, dan gebruikt de telefoon de beschikbare wifi-verbinding om met het mobiele netwerk te verbinden om zo het mobiele gesprek voort te kunnen zetten. Klanten hoeven niet zelf tussen technieken te schakelen.

Bellen via 4G en wifi zorgt naast betere telefonische bereikbaarheid ook voor een betere HD-gesprekskwaliteit en een kortere ‘call set-up’ tijd, waardoor je sneller verbinding hebt met een andere beller. Daarnaast blijft de snelle 4G-dataverbinding tijdens het telefoongesprek bestaan, waardoor andere applicaties die de internetverbinding gebruiken niet worden onderbroken. Zo kun je tijdens het bellen makkelijker van andere applicaties gebruik maken om bijvoorbeeld bestanden of je locatie te delen.

Eben Albertyn, CTO van Vodafone Nederland: "Hoewel de Nederlandse mobiele netwerken qua buitendekking wereldwijd tot de top behoren, blijven er uitdagingen. Zo worden woningen en kantoren steeds beter geïsoleerd, waardoor we naar nieuwe manieren moeten zoeken om ook daar binnendekking te realiseren. Met 4G-bellen en wifi-bellen maken we handig gebruik van de natuurkundige wetten en innovatieve oplossingen om enerzijds de telefonische bereikbaarheid en anderzijds de kwaliteit van een telefoongesprek sterk te verbeteren. Hierdoor kunnen we onze klanten altijd de beste gesprekservaring bieden, zónder in te boeten op veiligheid van de belverbinding."

Wifi-bellen van Vodafone werkt in combinatie met alle wifi-netwerken in Nederland en komt dus ook beschikbaar voor Vodafoneklanten met een thuisabonnement bij een andere provider. Omdat het wifi-netwerk alleen gebruikt wordt om verbinding met het mobiele netwerk van Vodafone te maken – en het gesprek dus net als andere mobiele gesprekken over het Vodafone-netwerk verloopt –, worden de gesprekskosten verrekend met de belbundel van de klant.

portablegear.nl