Interessant:

Huawei Mate 9 onthuld

nieuws 3 november 2016 om 14:52

Huawei heeft vandaag de Huawei Mate 9 onthuld, een 5,9-inch Android tablet draaiend op Android 7 in combinatie met EMUI 5.0. Net als de Huawei P9 is de Mate 9 voorzien van een dubbele camera, die ontwikkeld is samen met Leica.

Het 5,9-inch IPS scherm van de Huawei Mate 9 heeft een resolutie van 1.080 x 1.920 pixels. De phablet heeft 4 GB RAM en 64 GB opslaggeheugen. Het kloppende hart van het geheel wordt gevormd door een 2,4 GHz octa-core Kirin 960 processor. Het toestel volgt de Huawei Mate 8 op.

Huawei Mate 9
Huawei Mate 9

“De ontwikkeling van de Huawei Mate 9 is gebaseerd op een simpele vraag: hoe kunnen we alle facetten van de smartphone-ervaring verbeteren?” aldus Richard Yu, CEO van de Huawei Consumer Business Group. “We weten dat de zakelijke gebruiker van vandaag niet alleen op zoek is naar een snel en functioneel toestel. Stijlvol design en een intuďtieve gebruikservaring zijn net zo belangrijk. Daarom creëerden we twee nieuwe toestellen waarin we de nieuwste hardware- en software-innovaties hebben verwerkt. Met als resultaat deze adembenemende nieuwe phablet.”

De Mate 9 combineert een 4000 mAh high-density batterij met SuperCharge-technologie voor een extra lange gebruiksduur. Deze geavanceerde energiebesparende technologie verlengt de gebruiksduur van de batterij tot meer dan twee dagen ononderbroken gebruik. Met SuperCharge is je batterij in 20 minuten voldoende opgeladen voor een dag lang gebruik. 10 minuten laden is voldoende om twee complete speelfilms te bekijken.

Huawei Mate 9 kleuren
Huawei Mate 9 kleuren

Bij de presentatie verwijzen de Chinezen subtiel en minder subtiel naar de problemen bij de Galaxy Note 7 door de batterij van de Mate 9 als veilig te bestempelen: “Belangrijker nog: de batterij is voorzien van de allermodernste beveiligingsmethoden, waaronder Super Safe 5-gate protection voor optimale veiligheid en een lange levensduur van de batterij, door real-time monitoring van spanning, stroom en temperatuur.”

De Huawei Mate 9 is leverbaar in Space Gray, Moonlight Silver, Champagne Gold, Mocha Brown en Ceramic White vanaf 21 november voor prijzen vanaf 699 euro.

portablegear.nl