Interessant:

Netatmo met binnenklimaat-sensor

nieuws 28 oktober 2016 om 14:34

Het Franse smarthomebedrijf Netatmo introduceert de Healthy Home Coach: een slimme binnenklimaatmonitor die je helpt een gezondere woonomgeving te creëren. De Healthy Home Coach is aansluitbaar op HomeKit, om een slimme woning nog comfortabeler te maken.

De Healthy Home Coach meet en volgt de luchtkwaliteit, vochtigheid, temperatuur en geluid in je huis en biedt advies om het binnenklimaat te verbeteren en knus en gezond te houden. Het apparaat geeft actiegerichte aanwijzingen die gebaseerd zijn op het seizoen, de tijd van de dag, de metingen of de profielen van de gebruikers. De gebruiker weet precies wanneer hij de luchtbevochtiger aan moet passen. Daarnaast kan hij ervoor zorgen dat elk vertrek precies goed verwarmd of gekoeld is en dat het geluidsniveau in de slaapkamer van een kind niet te hoog is om goed te kunnen slapen. Healthy Home Coach weet precies wat er veranderd moet worden om een gezondere omgeving te creëren voor elk familielid, van een baby tot een kind met astma.

‘Wetenschappelijk bewijs heeft aangetoond dat de lucht in huizen en andere gebouwen ernstiger vervuild kan zijn dan de lucht buiten, in zelfs de grootste en meest geïndustrialiseerde steden. Of het nu gaat om het optimale geluidsniveau om goed te kunnen slapen of het juiste vochtigheidsniveau voor een kind met astma, Healthy Home Coach meet wat belangrijk is, accentueert mogelijke problemen en laat de gebruiker weten hoe die problemen opgelost kunnen worden’, zegt Fred Potter, oprichter en CEO van Netatmo.

Netatmo Home Coach
Netatmo Home Coach

Een slechte luchtkwaliteit en geluidsoverlast kunnen je slaap, concentratie en zelfs je gezondheid verstoren. Het juiste vochtigheidsniveau en een goede ventilatie spelen een rol om astma, allergieën en ademhalingsproblemen onder controle te houden. Bovendien merken ouders gebrekkige omstandigheden binnen niet altijd op. Een kamer die precies goed aanvoelt voor volwassenen, kan te warm zijn voor baby’s en kleuters. Luchtvervuiling in huis kan het concentratievermogen verminderen en de slaap van jonge kinderen kan verstoord worden door geluiden waarvan ouders niet beseffen dat hun kinderen er last van hebben.

‘We brengen tot wel 90% van ons leven binnenshuis door’, vervolgt Fred Potter. ‘Onze leefruimtes binnen zijn drie tot acht keer zo erg vervuild als de buitenlucht, wat bijdraagt aan allergieën, ziektes verspreidt, de productiviteit vermindert en zelfs, na verloop van tijd, de gezondheid aantast. Maar het is moeilijk om je zorgen te maken om iets wat je niet kunt zien of regelen. Healthy Home Coach geeft je de middelen om te weten of je huis gezond is of niet.’

Dankzij de app kan je overal vandaan toegang krijgen tot de klimaatomstandigheden in huis. Met meerdere Healthy Home Coach-apparaten in het huis kan je het milieu in alle kamers monitoren via één app. Als één van de omgevingselementen binnenshuis een buitensporig niveau bereikt, word je direct gewaarschuwd via berichten op een mobiel apparaat die aanbevelen om gerichte acties te ondernemen om het welzijn binnenshuis te verbeteren. Dankzij de compatibiliteit met de Apple HomeKit, kan je ook aan Siri vragen hoe gezond je huis is. Je kan bovendien specifieke scenario’s creëren door een Healthy Home Coach in verschillende combinaties te verbinden met andere slimme apparaten. Bijvoorbeeld om ramen te openen als de luchtvervuiling binnen te hoog is of om de verwarming uit te zetten als het te warm wordt.

De Healthy Home Coach is nu beschikbaar voor een prijs van 99 euro. Het apparaat is compatibel met iPhone met iOS 9 en hoger en Android smartphones 4.2 en hoger. Eerder kwam Netatmo al met een connected weerstation en slimme thermostaat.

portablegear.nl