Interessant:

Nieuw design Fairphone 2

nieuws 18 oktober 2016 om 22:06

Fairphone heeft haar Fairphone 2 opnieuw uitgebracht met een herontworpen beschermende behuizing in vier kleurenvarianten. De Fairphone 2 is daarmee verkrijgbaar in reguliere uitvoering of in een compacte gekleurde uitvoering.

De Fairphone 2 is de eerste modulaire telefoon van de wereld. Fairphone gebruikt modulair ontwerp om telefoons te maken die lang meegaan. Om het doel van Fairphone te ondersteunen en telefoons te maken met een levensduur die het gemiddelde in de branche ver overstijgt, heeft Fairphone in de eerste plaats de focus gelegd op repareerbaarheid. Hierdoor is de Fairphone 2 makkelijk te openen en kan het meest schadegevoelige component- het scherm- vervangen worden in minder dan een minuut en zonder gereedschap. De andere modules kunnen gerepareerd worden met enkel een schroevendraaier.

Fairphone 2 - Concept
Fairphone 2 - Concept

Fairphone 2's ontwerp bestaat uit een geďntegreerde beschermende behuizing die een additioneel hoesje overbodig maakt. De nieuwe behuizing opent voor Fairphone mogelijkheden met betrekking tot een ander enorm voordeel van modulariteit: personalisatie. Deze nieuwe hoesjes zijn slanker, in vier uitvoeringen (rood, blauw, lichtblauw en wit) verkrijgbaar en – dankzij een nieuwe tweedelige constructie- makkelijker te bevestigen en te verwijderen.

Fairphone 2 - Blauw
Fairphone 2 - Blauw

Dit hernieuwde ontwerp maakt de Fairphone 2 interessant voor een nieuw publiek en geeft bestaande gebruikers de kans om hun telefoon betaalbaar een metamorfose te geven en er nog langer van te genieten. Vernieuwing van onderdelen kan eveneens de levensduur van toestellen verlengen, en dit is dan ook de volgende stap van Fairphone in het kader van productontwikkeling. De cameramodule is het eerste onderdeel dat door het bedrijf zal worden verbeterd.

Met een modulaire benadering van het ontwerp, wil Fairphone de levensduur van producten verlengen en de algehele ecologische voetafdruk voor het produceren van smartphones terugdringen. De herlancering van Fairphone 2 met een nieuw hoesdesign komt onder andere uit deze gedachte voort – het behoeft geen uitleg dat het maken van nieuwe hoesjes minder CO2-uitstoot veroorzaakt dan het productieproces van een volledige telefoon.

Fairphone 2 - Rood
Fairphone 2 - Rood

De Fairphone 2 is verkrijgbaar voor € 525 met hoesje in nieuwe uitvoering. Groot nadeel is dat de telefoon nog draait op Android 5.1 Lollipop. Een update naar Android 6 zit nog niet in de pijplijn. Je kan de telefoon vooruitbestellen via Fairphone's online winkel. Het toestel wordt vanaf 16 december uitgeleverd.

portablegear.nl