Interessant:

Onbeperkt muziek bij T-Mobile

nieuws 11 oktober 2016 om 09:31

T-Mobile klanten kunnen vanaf vandaag, 11 oktober, oneindig muziek streamen op het 4G-netwerk van T-Mobile zonder dat dit MB’s uit de bundel kost. De nieuwe dienst ‘Datavrije Muziek’ is vanaf nu een standaard onderdeel van alle Stel Samen & Stel Bij-abonnementen met een internetbundel van 6GB of hoger.

Datavrij muziek streamen is mogelijk met muziek- en radiostreamingdiensten die zijn aangesloten op het platform waaronder Spotify, Deezer, Nederland.FM, Hits NL, Tidal en Napster. Het platform staat open voor alle streamingdiensten, groot of klein. Toegang tot het platform is voor streamingdiensten kosteloos.

“Mobiel internet geeft je vrijheid. Toch ervaren veel klanten een beperking wanneer ze muziek willen streamen naar hun smartphone of tablet als ze onderweg zijn. Hun databundel is immers beperkt. Omdat we keuzevrijheid hoog in het vaandel hebben staan en weten dat muziek voor veel mensen heel waardevol is, hebben we besloten hier een oplossing voor te ontwikkelen. Wij willen dat onze klanten zelf kunnen bepalen wanneer en waar ze muziek luisteren. De introductie van deze nieuwe dienst is een belangrijke stap naar echte mobiele vrijheid”, zegt Martin Knauer, Algemeen en Commercieel Directeur bij T-Mobile.

Streaming muziek populair

Het gebruik van streaming muziek in Nederland groeit snel. Zo blijkt uit recente omzetcijfers van de branchevereniging van de entertainmentindustrie, NVPI. De cijfers van het eerste half jaar van 2016 laten zien dat de omzet die de muziekindustrie in Nederland heeft gehaald op basis van het streamen van muziek is toegenomen met 52 procent vergeleken met de cijfers uit 2015. Uit de cijfers van NVPI blijkt tevens dat 61,5 procent van alle muziek die tegenwoordig wordt beluisterd digitaal is. Deze groei wordt bevestigd door onderzoek dat T-Mobile zelf heeft uitgevoerd onder circa 1.400 consumenten in Nederland. Dit onderzoek geeft aan dat bijna 30 procent van de respondenten hun smartphone of tablet gebruikt voor het streamen van muziek. Bijna 40 procent van de onderzochte consumenten zegt er bovendien zeker van te zijn buitenshuis meer muziek te streamen wanneer ze daarvoor geen extra rekening krijgen gepresenteerd. Met de Datavrije Muziek-dienst die T-Mobile vandaag presenteert, komt het bedrijf hen daarin volledig tegemoet.

Datavrije Muziek en netneutraliteit

De dienst van T-Mobile is echter in strijd met de zogenaamde netneutriteit. Netneutraliteit bepaalt dat telecom- en internetproviders bepaalde soorten internetverkeer niet met voorrang of met met vertraging mogen behandelen. Netneutraliteit is op dit moment nog niet verankerd in de Nederlandse wet, maar de Tweede Kamer heeft een wetsvoorstel om dit te realiseren al goedgekeurd. Vandaag wordt in de Eerste Kamer over het voorstel gestemd. De verwachting is dat ook de Eerste Kamer netneutraliteit wettelijk vastgelegd wil zien. Daarmee is de dienst van T-Mobile niet legaal. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft al aangegeven dat er een onderzoek gaat komen naar de T-Mobile dienst.

portablegear.nl