Interessant:

Garmin vivofit jr speciaal voor kinderen

nieuws 30 september 2016 om 10:16

Garmin komt binnenkort met een fitness-tracker voor kinderen, de Garmin vivofit jr. Fitness-trackers voor kinderen zijn niet nieuw, maar de Garmin vivofit jr is de eerste tracker voor kinderen van een gerenommeerd merk.

De Garmin vivofit jr is gericht op kinderen van vier tot ongeveer negen. De fitness-tracker biedt alle standaard features, zoals een stappenteller en een slaap/activiteit-meter. De vivofit jr heeft een klein monochroom scherm dat goed af te lezen is in het zonlicht. Op het scherm kan je gemakkelijk de tijd en datum aflezen. Het scherm is ook te personaliseren met de naam van het kind. Als je te lang inactief bent dan krijg je een melding dat je in beweging moet komen.

Garmin vivofit jr
Garmin vivofit jr

De vivofit jr lijkt op de, in februari geintroduceerdevivofit 3, maar verschilt toch op een aantal punten. Zo heeft de vivofit jr een bandje dat gemakkelijker om te doen is dan het bandje van de vivofit 3. Ook wordt er gebruik gemaakt van een aangepaste batterij. De batterij in de vivofit jr heeft een uithoudingsvermogen van ÚÚn jaar, zodat je niet elke avond de armband hoeft op te laden.

Handig is dat je met de speciale app de activiteiten van je kind in de gaten kan houden. Je kan zelfs doelen instellen voor je kind, waarmee beloningen verdiend kunnen worden. De Garmin vivofit jr is op dit moment verkrijgbaar in de Verenigde Staten voor 80 dollar in de kleuren zwart, Broken Lava, Digi Camo, Purple Strike en Real Flower.

portablegear.nl