Interessant:

'Beveilig je telefoon beter'

nieuws 29 september 2016 om 10:50

Slechts 20 procent van de Nederlanders heeft zijn smartphone, laptop of tablet zodanig beveiligd dat hij zijn mobiele apparatuur bij diefstal onbruikbaar kan maken. Hierdoor loopt ruim 80% van de Nederlanders het risico dat persoonlijke gegevens na diefstal op straat belanden. De overheid start nu een campagne.

“Vanuit de overheid stimuleren we dat mensen hun mobiele apparatuur Boefproof maken om diefstal terug te dringen,” zegt minister Van der Steur. Sinds de start van de Boefproof-campagne in 2014 is het aantal gestolen smartphones met 30% gedaald. “Onze vorige Boefproof-campagnes zijn een fantastisch voorbeeld van samenwerking. Naar aanleiding van dit succes voegen wij dit jaar ook tablets en laptops toe aan deze campagne,” vervolgt Van der Steur.

“Het belang van goede beveiliging van zowel apparatuur als data wordt in de sector breed gedragen. Dat blijkt uit de steun voor het actieplan”, aldus Jeannine Peek, voorzitter Nederland ICT en algemeen directeur Dell Technologies. “De sector beseft dat hier sprake is van een maatschappelijke verantwoordelijkheid en werkt daarom graag mee aan de Boefproof-campagne.”

Boefproof maken is het activeren of installeren van een anti-diefstalfunctie op je mobiele apparaat, waardoor je deze op afstand kunt blokkeren. Denk hierbij aan een functie zoals ‘vind mijn smartphone/tablet’ en speciale anti-diefstal software. Hierdoor wordt het gestolen apparaat waardeloos voor dieven en hebben ze geen toegang tot mail, foto’s en vertrouwelijke documenten. Op dit moment is bijna een kwart van de smartphones Boefproof (23,6%), gevolgd door tablets (17,7%) en laptops (12,2%).

Recent onderzoek in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie, toont aan dat 43,1% van de Nederlanders niet weet dat zij hun mobiele telefoons en laptops zo kunnen instellen dat deze onbruikbaar worden bij diefstal. Hierbij geeft 40,3% van de Nederlanders aan niet te weten hoe je je mobiele apparaat Boefproof maakt, terwijl dat in de praktijk eenvoudig is.

Op woensdag 28 september ondertekenden minister Van der Steur en dertien partijen uit de telecom- en ICT sector, die zijn aangesloten bij branchevereniging Nederland ICT, een Boefproof-actieplan. Het doel daarvan is het aantal Boefproof gemaakte mobiele apparaten te vergroten en zo het aantal gestolen smartphones, tablets en smartphones verder terug te dringen.

Ga naar www.boefproof.nl voor meer informatie over hoe je je smartphone, tablet en laptop Boefproof maakt. Lees ook onze handige tips om je telefoon te beveiligen.

portablegear.nl