Interessant:

Parkeer-apps vergeleken

nieuws 21 november 2016 om 12:21

Mobiel parkeren via een parkeer-app wordt steeds populairder. Het aantal aangesloten gemeenten neemt snel toe en ook het aantal aanbieders. PortableGear zet de populairste aanbieders voor je op een rij en vergelijkt de kosten en mogelijkheden.

Hoe werkt een parkeerapp?

Een parkeerapp werkt erg eenvoudig. Als je de app opent weet de app via de GPS-chip in je telefoon waar je bent. Voor de zekerheid controleer je of de app de goede zone heeft geselecteerd, door te kijken naar het zonenummer op de parkeerautomaat. Als je op start drukt begin je met betalen. De gemeente kan aan de hand van je nummerbord controleren of je betaalt voor het parkeren of niet. Als je terug bent bij de auto druk je op stop om je parkeersessie te beŰindigen. De parkeerkosten worden automatisch van je rekening afgeschreven. Voordeel is dat je het parkeren per minuut betaalt. Nadeel is dat je wel transactiekosten of abonnementskosten betaalt aan de app-aanbieder. Ander nadeel is dat niet elke gemeente parkeer-apps ondersteunt en niet altijd alle apps ondersteunt.

Parkeerapps vergeleken

|TABEL=1465|

In bovenstaande tabel hebben we de grootste Nederlandse parkeer-apps voor je ge´nventariseerd. Bij de keuze voor een parkeer-app zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Allereerst zijn er de transactiekosten. Bij veel aanbieders kan je kiezen uit een vast bedrag per maand of een bedrag per transactie. De keuze hangt uiteraard af hoe vaak je parkeert. Bij alle aanbieders wordt een abonnement goedkoper bij 2 a 3 keer parkeren per week. Een ander groot onderscheid tussen de apps is het aantal gemeentes waarin je de app kan gebruiken. Bij sommige apps ligt het ver boven de 100, terwijl bijvoorbeeld MyOrder op 90 blijft steken. Kijk daarom goed waar je parkeert en welke steden de apps ondersteunen. Hetzelfde geldt voor parkeergarages. Sommige apps ondersteunen helemaal geen parkeergarages en andere juist weer wel. Tot slot lopen de registratiekosten flink uiteen.

Als je overigens Yellowbrick overweegt en je bent toevallig ANWB lid, dan kan je beter kiezen voor ANWB Parkeren. ANWB Parkeren is identiek aan Yellowbrick alleen fors goedkoper.

portablegear.nl