Interessant:

Libratone Q Adapt koptelefoons met active noise cancelling

nieuws 6 september 2016 om 12:45

Het Deense Libratone heeft op de IFA in Berlijn de nieuwe Q Adapt-lijn koptelefoons gelanceerd. De lijn bestaat uit twee modellen: een in-ear koptelefoon met Lightning-aansluiting en een draadloze on-ear koptelefoon. Beide koptelefoons beschikken over active noise cancelling met vijf niveaus.

Als je zelf al een koptelefoon met active noise cancelling (ANC) hebt weet je het maar al te goed: simpelweg ANC aan- of uitzetten resulteert niet altijd in de juiste balans van muziek en geluid van buitenaf. Libratones nieuwe Q Adapt koptelefoons beschikken over CityMix, waarmee je de ANC kan instellen op vijf niveaus. Dit zorgt voor de allerbeste persoonlijke audio-ervaring, gedurende de hele dag, waar je ook bent.

“Alleen je muziek harder zetten wanneer er veel geluid om je heen is, werkt niet altijd”, zegt Jan McNair, CEO van Libratone. “Bovendien kan dat je oren beschadigen. Ook volledige ANC kan gevaarlijk zijn: in het verkeer wil je bijvoorbeeld juist wel geluid van buitenaf kunnen horen. CityMix maakt het eindelijk mogelijk om gedurende de dag lang volledig ongestoord te genieten van geweldige geluidskwaliteit en ANC op maat.”

Q Adapt In-Ear

Libratones nieuwe Q Adapt In-Ear koptelefoon behoort tot de eerste met Lightning-aansluiting voor iPhones en iPads. Dit betekent dat de koptelefoon een robuuste, digitale audioprestatie levert en niet de zware batterij nodig heeft die andere ANC-koptelefoons zo typeert, omdat de koptelefoon gebruik maakt van de accu van de iPhone. De kabels van de Q Adapt In-Ear zijn gemaakt van een speciaal voor Libratone ontworpen stof en beschikken over een ingebouwde microfoon voor telefoongesprekken en de bediening van Siri. De oordopjes zijn gemaakt van duurzaam rubber, voor een optimale akoestische prestatie en comfort. “Oordopjes zijn normaliter ontworpen voor diep in de gehoorgang. Daarom zijn ze onconfortabel en kunnen ze zelfs leiden tot gehoorbeschadiging”, legt McNair uit. “Dankzij het ergonomische design en kleine gewicht is onze Q Adapt In-Ear natuurlijker in het oor te plaatsen en kan langer comfortabel worden gedragen.”

Libratone Q Adapt In-Ear
Libratone Q Adapt In-Ear

Q Adapt On-Ear

Libratones nieuwe Q Adapt On-Ear koptelefoon is met bluetooth moeiteloos aan te sluiten op elk apparaat, en beschikt ook over een microfoon in de oorschelp. Omdat deze koptelefoon zowel ergnomisch als lichtgewicht is, is deze ideal voor dagelijks gebruik. De CityMix, playback and telefoongesprekken kunnen worden gecontroleerd via een eenvoudige interface. Deze controleert ook Libratones kenmerkende hush-functie, waarbij het geluid kan worden gedempt met één handbeweging. De Q Adapt On-Ear beschikt daarnaast over bewegingssensors die ervoor zorgen dat de muziek en ANC stoppen zodra de gebruiker de koptelefoon afneemt. Ook kunnen er met Bluetooth+1 twee exemplaren draadloos worden gekoppeld om samen naar muziek van één apparaat te luisteren.

Libratone Q Adapt On-Ear
Libratone Q Adapt On-Ear

Prijs en beschikbaarheid

De Q Adapt On-Ear kost € 249 en is beschikbaar in de kleuren Elegant Nude, Cloudy White en Stormy Black. De koptelefoon wordt geleverd met een analoge kabel voor wanneer er geen bluetooth beschikbaar is. De Q Adapt In-Ear oordopjes kosten € 179 en zijn beschikbaar in de kleuren Elegant Nude, Cloudy White, Stormy Black en Rose White. De oordopjes worden geleverd met drie maten cradles voor een perfecte pasvorm. Beide producten zijn vanaf nu te pre-orderen op www.libratone.com en beschikbaar bij geselecteerde verkooppunten vanaf oktober.

portablegear.nl