Interessant:

Slimme horloges houden kinderen in de gaten in Domburg

nieuws 1 augustus 2016 om 11:08

Strandgangers in Domburg kunnen vanaf vandaag hun kinderen extra goed in de gaten houden dankzij een leenprograma met 100 gratis slimme horloges met locatiebepaling. Hierdoor kunnen ouders altijd zien waar de kinderen zich bevinden.

Vodafone start in samenwerking met de lokale reddingsbrigade Stichting Strandexploitatie Veere (SSV) de Vodafone KinderBrigade. Het initiatief van de Vodafone KinderBrigade is tot stand gekomen vanwege de uitrol van het Vodafone 3G- en 4G-netwerk op het 30 km lange strand van Walcheren en Noord-Beveland. De dienst maakt gebruik van het nieuwe KiGo horloge dat door middel van 2G, 3G en GPS de locatie van de kinderen prijsgeeft. De verbinding via 2G en 3G werkt door middel van een simkaart van Vodafone met wereldwijde dekking. Via een app kunnen ouders de locatie van hun kinderen in de gaten houden en door middel van emoji’s met ze communiceren. Een infraroodsensor registreert of het horloge gedragen wordt en geeft direct een melding als het wordt afgedaan.

KiGo kinderhorloge
KiGo kinderhorloge

De SSV is tijdens drukke zomerse dagen veel tijd kwijt aan het opsporen van kinderen op het Domburgse strand beaamt Lukas Fransen, directeur van de SSV. Op drukke dagen komen er soms tot tien ouders aan de badpost die hun kind kwijt zijn geraakt. “Je kunt je voorstellen hoe het voelt als je op een overvol strand met de zee in de buurt je kind uit het oog bent verloren. Met de horloges van de Vodafone KinderBrigade kunnen wij meer tijd besteden aan preventief reddingswerk en zijn ouders en kinderen sneller herenigd.”

Volgens Eben Albertyn, CTO van Vodafone Nederland, is de Vodafone KinderBrigade een logisch gevolg van het afronden van het netwerk op het strand. “Vodafone gaat tot het uiterste om mobiele dekking te realiseren, ook op plekken met unieke omstandigheden zoals op de stranden van Walcheren en Noord-Beveland. Nu de algemene bereikbaarheid van 112 is verbeterd willen we met de KinderBrigade laten zien welke mogelijkheden er allemaal nog meer zijn op het gebied van veiligheid."

De KinderBrigade pilot zal nog tot 28 augustus van dit jaar lopen en wordt na succes mogelijk verder uitgebreid.

portablegear.nl