Interessant:

BlackBerry DTEK50 geintroduceerd

nieuws 27 juli 2016 om 10:13

BlackBerry introduceert haar tweede Android-telefoon met de ingewikkelde naam DTEK50. De DTEK50 is een 5,2-inch smartphone zonder het voor BlackBerry kenmerkende fysieke toetsenbord. BlackBerry noemt de DTEK50 de veiligste telefoon ter wereld.

De DTEK50 draait op Android 6.0 Marshmallow, net als de eerder ge´ntroduceerde BlackBerry Priv. Het toestel lijkt qua uiterlijk en specificaties erg op de Alcatel Idol 4, wat niet vreemd is omdat beide telefoons uit dezelfde fabriek komen. De DTEK50 heeft een Qualcomm Snapdragon 617-chipset, 3 GB geheugen en 16 GB opslaggeheugen (uitbreidbaar middels microSD). De hoofd- en selfiecamera hebben respectievelijk een 13 en een 8-megapixel resolutie. Beide camera's hebben een flitser.

BlackBerry DTEK50
BlackBerry DTEK50

BlackBerry legt het accent bij de DTEK50 op veiligheid dankzij de meegeleverde DTEK app. Deze app moet gebruikers bewust maken van de veiligheid van hun toestel. Dit doet DTEK door de apps en de data op het toestel te analyseren en tips te geven om de veiligheid te verbeteren. Het gaat dan om tips over app-permissies, encryptie en toestelvergrendeling. De DTEK-app kan ook ingesteld worden om te waarschuwen als een app een bepaalde functie gebruikt, zoals de camera of de microfoon. Daarnaast claimt BlackBerry het snelst te zijn met Android- beveiligingsupdates, wat bij andere merken niet het geval is.

De BlackBerry DTEK50 is in Nederland per direct te bestellen via pre-order bij onder andere BelSimpel. De adviesprijs van het toestel bedraagt 339 euro. Het toestel wordt vanaf 8 augustus geleverd.

portablegear.nl