Interessant:

Samsung Galaxy Gear Fit 2 en Gear IconX officieel

nieuws 2 juni 2016 om 23:04

Zoals verwacht heeft Samsung vanavond de Galaxy Gear Fit 2 en Galaxy IconX geintroduceerd. De Gear Fit 2 is een fitness-armband en de IconX is een set draadloze oordopjes met hartslagsensor. PortableGear had een hands-on met de Gear Fit 2.

Galaxy Gear Fit 2

De Galaxy Gear Fit 2 is een uitgebreide fitness-armband en volgt de Galaxy Gear Fit uit 2014 op. Qua design valt direct het gebogen display op. De GPS-sensor meet je actuele snelheid en afgelegde afstand. De hartslagsensor houdt je hartslag bij. Handig is de ingebouwde muziekspeler, waardoor je tijdens je workout altijd beschikt over muziek.

Samsung Galaxy Gear Fit 2 hands-on

Tijdens de hands-on bekeken we de Galaxy Gear Fit 2 kort nader. Wat direct opviel was de kwaliteit van het scherm. Het scherm is zelfs bij zonlicht erg goed afleesbaar. Het scherm en de Tizen-software reageren ook goed. Daar waar de hartslagmeter bij de originele Galaxy Gear Fit een gimmick was (je moest bijvoorbeeld niet te veel bewegen) is deze bij de Gear Fit 2 flink verbeterd. De hartslag werd snel en accuraat gemeten. De GPS-functionaliteit hebben we nog niet kunnen testen. Deze zullen we later bij een uitgebreide test aan de hand voelen.

Samsung Galaxy Gear Fit 2 hands-on

Galaxy Gear IconX

De Galaxy Gear IconX is een set draadloze oordopjes met ingebouwde mp3-speler en een hartslagsensor. De ingebouwde muziekspeler heeft een geheugen van 4 GB, wat genoeg is voor ongeveer 1.000 nummers. De muziek bedien je door op de oordopjes te drukken of over de oordopjes heen te swipen. De ingebouwde hartslagsensor houdt je hartslag gedurende je workout bij. Handig is de meegeleverde opbergbox met ingebouwde accu, waarmee je onderweg de oordoppen nog bij kan laden.

Samsung Galaxy Gear IconX
Samsung Galaxy Gear IconX

“Een gezonde levensstijl is een belangrijke voorwaarde voor een gelukkig leven. Onze wearables verbeteren work-outs en maken sporten nog leuker”, zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland. “Met de Gear Fit2 en Gear IconX kun je meer uit je work-outs halen en je persoonlijke prestaties en records bijhouden.”

Verkrijgbaarheid Gear Fit 2 en Gear IconX

De Galaxy Gear Fit 2 gaat op 10 juni 2016 in de verkoop voor een adviesprijs van € 200. De Galaxy Gear IconX komen aan het begin van het derde kwartaal voor een prijs van € 230.

portablegear.nl