Interessant:

Camera van Sony Xperia X topkwaliteit

nieuws 20 april 2016 om 11:19

CNET heeft de camera van de nog niet verkrijgbare Sony Xperia X tijdens een fotoshoot in Japan uitgebreid aan de tand gevoeld en was er erg onder de indruk van zowel de hoofdcamera als de selfiecamera.

Tijdens de test gebruikte CNET een pre-productiemodel van de Xperia X, met nog niet definitieve software. Dit leverde, zoals te verwachten is, wel wat problemen op. Zo liep de camera regelmatig vast, met name tijdens het testen van de zogenaamde predictive object tracking op het toestel. Toch kreeg CNET een aardig goed beeld van de kwaliteit van de camera.

Met de predictive autofocus feature (voorspellende hybride autofocus) stelt de camera van de Xperia X zelf scherp op een bewegend voorwerp. Het toestel berekent naar welke richting een object zich beweegt en houdt de focus vast op het bewegende object. Tijdens het fotograferen merkt CNET dat deze predictive autofocus goed werkt en dat bewegende objecten goed gevolgd werden. Overigens was dit tijdens een demonstratie op het Mobile World Congress 2016 ook al goed te zien.

 

Xperia X - Alle kleuren
Xperia X - Alle kleuren

In het artikel concludeert Katie Collins van CNET: "Ik was onder de indruk van de foto's, die ik heb genomen met de 23-megapixel camera op de Xperia X, met name bij het maken van macro-foto's. Het enige waar ik wat moeite mee had was het vangen van details bij hoog verlichte achtergronden. De sensor van de Xperia X zal ideaal zijn voor het fotograferen van details en fijne texturen, maar zal het waarschijnlijk afleggen tegen de Samsung Galaxy S7 en iPhone 6S op het gebied van HDR fotografie."

Sony heeft ook de selfiecamera op de Xperia X-serie onder handen genomen. De resolutie bedraagt nu 13 megapixel en de f2.0 sensor is 2,6 keer groter dan de sensor op de Sony Xperia Z5 Premium. Door de grotere sensor worden details veel beter vastgelegd. Bij de Z5 Premium was er nog veel kritiek op de ruis in de foto's, bij foto's in de schemering. De Xperia X detecteert zelf of er sprak is van schemering en combineert dan 6 achtereen genomen foto's tot één foto, waarbij de ruis bijna volledig is geëlimineerd. CNET vergeleek de selfie met een selfie van de iPhone 6S in dezelfde omstandigheden, en was onder de indruk van de kwaliteit van de Xperia X.

CNET