Interessant:

Dure HTC 10 officieel

nieuws 12 april 2016 om 15:41

HTC introduceert vandaag haar nieuwe toptoestel, de HTC 10. De HTC 10 is volledig in metaal uitgevoerd en biedt onder andere een selfiecamera met beeldstabilisatie en Hi Res audio. De HTC 10 is wel één van de duurste telefoons van het moment.

De HTC 10 volgt de HTC One M9 op. De HTC 10 is voorzien van een verstevigd 5,2-inch Quad HD (2.560 x 1.440 pixels) Super LCD 5 scherm met 4GB RAM en 32 of 64 GB opslaggeheugen. Het geheugen is uitbreidbaar middels microSD. De hoofdcamera heeft een resolutie van 12 megapixel en stelt snel scherp dankzij de laser autofocus. De 5 megapixel selfiecamera heeft ook autofocus en is, net als de hoofdcamera, voorzien van optische beeldstabilisatie (OIS). Daarnaast vallen de Hi-Res Audio mogelijkheden op. Het toestel is Hi-Res Audio gecertificeerd en kan topkwaliteit audio opnemen (drie microfoons met ruisonderdrukking) en afspelen. Een Hi-Res Audio koptelefoontje wordt meegeleverd.

HTC 10 Topaz Gold
HTC 10 Topaz Gold

Of de HTC 10 het noodlijdende HTC gaat redden is de vraag. De afgelopen jaren is het marktaandeel van HTC fors teruggelopen, terwijl de toestellen in het algemeen wel goede recensies kregen. De HTC 10 oogt op het eerste gezicht als een zeer goed toestel, maar de prijs zou een probleem kunnen zijn. De adviesprijs van het toestel bedraagt €749. Hiermee is de HTC 10 één van de duurste toptoestellen van dit moment. De Samsung Galaxy S7 had bij lancering vorige maand een adviesprijs van €699,-. Dit is ook de adviesprijs van de LG G5. De vorige week aangekondigde Huawei P9, met een zeer goede camera, heeft €599,- als adviesprijs meegekregen. Alleen de Samsung Galaxy S7 edge kostte bij lancering (€799,-) meer dan de HTC 10. Het is de vraag of de consument in deze overvolle markt, met allemaal goede toestellen, voor een HTC wil kiezen.

HTC 10 Carbon Grey
HTC 10 Carbon Grey

De HTC 10 is vanaf begin mei 2016 verkrijgbaar in Nederland en Belgie in de kleuren zwart (Carbon Grey), zilver (Glacier Silver) en goud (Topaz Gold).

portablegear.nl