Interessant:

Specificaties HTC 10 bekend

nieuws 11 april 2016 om 11:13

Morgen wordt de HTC 10 officieel gepresenteerd. Ondertussen zijn er al tal van foto's opgedoken en ook de specificaties zijn vrijwel geheel bekend. Grootste innovatie is dat de selfiecamera van de HTC 10 optische beeldstabilisatie heeft.

GSM Helpdesk pakt vandaag flink uit met foto's en specificaties van de HTC 10. Qua design is de HTC 10 een echte HTC telefoon met een metalen body. Nieuw zijn de afgeschuinde randen, de zogenaamde chamfered edges. De voorzijde van het toestel zal volledig van glas zijn.

HTC 10 - Afgeschuinde rand
HTC 10 - Afgeschuinde rand

Zoals eerder al bekend geworden heeft de HTC 10 een 5,2-inch beeldscherm, waarbij gebruik wordt gemaakt van de Super LCD technologie. De resolutie van het scherm bedraagt 1.440 x 2.560 pixels. Onder aan het scherm vind je een vingerafdruksensor. De HTC 10 draait op een Snapdragon 820 processor van 2,2 GHz met 4 GB geheugen. Er komt naar verluidt een 32 en een 64 GB versie van de HTC 10 op de markt. Beide versies zijn voorzien van uitbreidbaar geheugen.

De camera, waar HTC hoog van opgeeft, is een 12 megapixel camera met een diafragma van f/1.8. Er wordt geen duo-camera gebruikt, zoals bij de onlangs geďntroduceerde Huawei P9. Met de camera kan je 4K opnames maken en 24 bits stereo audio opnemen. Bijzonder is wel dat de selfie-camera voorzien is van optische beeldstabilisatie. Dat is een noviteit.

Qua connectiviteit biedt de HTC 10 verder wat je van een toptoestel mag verwachten, zoals USB-C, bluetooth, WiFi, NFC en snel 4G internet. Stereo speakers zorgen voor een vol stereo geluid.

De HTC 10 wordt aanstaande dinsdag aangekondigd en komt waarschijnlijk in de kleuren grijs, zwart en roségoud. Prijzen zijn nog niet bekend, maar vermoedelijk zal de prijs rond de €699 uit gaan komen. Het toestel zal rond mei beschikbaar komen.

GSM Helpdesk