Interessant:

Miitomo vanaf 31 maart in Nederland

nieuws 30 maart 2016 om 10:41

Vanaf donderdag 31 maart is Miitomo, Nintendo’s allereerste app voor smartphones en tablets, verkrijgbaar in Nederland. In Japan is de app al ruim één miljoen keer gedownload.

“Het is heel eenvoudig om met Miitomo aan de slag te gaan en deel uit te maken van deze mijlpaal in Nintendo’s geschiedenis. Nadat de app gratis is gedownload in de App Store van de iPhone, iPod touch of iPad, of op Android-apparaten, kunnen gebruikers een Mii-personage maken door te kiezen uit kapsels, ogen en andere uiterlijkheden, en de stem en persoonlijkheid ervan bepalen. Gebruikers kunnen ook de camera van hun smartphone of tablet gebruiken om een foto van zichzelf te maken die kan worden gebruikt om een Mii-personage te maken. Spelers kunnen hun Mii-personage ook met behulp van een QR Code importeren vanaf hun Wii U of Nintendo 3DS-systeem.” aldus Nintendo in een persbericht.

Wanneer je Mii-personage klaar is, kan je vrienden die de app hebben toevoegen, of je kan de app koppelen aan je Facebook- of Twitter-account. Vervolgens is het tijd om wat vragen te beantwoorden, Miitomo begint namelijk conversaties en maakt van gesprekken een soort spelletje door gebruikers allerlei grappige vragen te stellen. Hoe zou je je kledingsstijl beschrijven? Wat is het vreemdste dat je ooit gegeten hebt? Als je tienduizend euro kreeg en het in één dag moest uitgeven, wat zou je er dan mee doen? De antwoorden worden gedeeld onder vrienden en geven aanleiding tot interessante conversaties, waarbij het deel van de fun is om onverwachte feiten over je vrienden te weten te komen. Wanneer je antwoorden van vrienden ziet, kan je die antwoorden een hartje geven, of erop reageren met een tekst of afbeelding.

Je kan je voorinschrijven voor Miitomo door je voor 31 maart aan te melden voor een Nintendo-account. Je ontvangt een e-mail wanneer je de app kan downloaden. Gebruikers die voor 31 maart hun Nintendo-account aanmaken en zich voorinschrijven, ontvangen platina punten voor het nieuwe puntenprogramma My Nintendo, dat tegelijk met Miitomo wordt uitgebracht.

My Nintendo is een dienst die gebruikers beloont wanneer ze Nintendo-games en -diensten op verschillende manieren gebruiken. Miitomo-gebruikers die de app koppelen aan hun Nintendo-account, kunnen hun voordeel doen met My Nintendo om hun ervaring te verbeteren. Gebruikers krijgen platina punten voor gebruik van Nintendo-apps en -diensten, inclusief Miitomo, en gouden punten voor de aanschaf van downloadbare games op de officiële Nintendo-website of in de Nintendo eShop op de Wii U en Nintendo 3DS. Zowel platina als gouden punten zijn inwisselbaar voor beloningen als games, extra content, in-app items en kortingen in de Nintendo eShop.

Miitomo is halverwege maart officieel geintroduceerd. In Japan is het al een enorm succes.

portablegear.nl