Interessant:

Apple's compacte iPhone SE komt in april

nieuws 22 maart 2016 om 12:22

De trend van de laatste jaren was om telefoons steeds groter te maken. Ook bij Apple. Met de introductie van de 4-inch Apple iPhone SE maakt Apple hier voor even een einde aan. De iPhone SE is gebaseerd op de compacte iPhone 5s met technologie van de iPhone 6s.

De iPhone SE lijkt sprekend op de iPhone 5s uit 2013. Hoewel de 5s nog steeds populair is, begint de hardware al wel gedateerd te raken. De iPhone SE lost dit probleem op door de nieuwste technologieën van de iPhone 6s in een 5s behuizing te bieden. De iPhone SE biedt de nieuwste A9 en M9 processor, een 12 megapixel iSight-camera met Focus Pixel-technologie en 4K video.

iPhone SE kleuren
iPhone SE kleuren

"Voor de iPhone SE gingen we uit van een geliefd design dat van binnenuit helemaal opnieuw is ontworpen. Het is de mooiste en krachtigste telefoon met een 4-inch display", zegt Philip Schiller, Senior Vice President Worldwide Marketing bij Apple. "iPhone SE heeft een indrukwekkend 4-inch Retina-display, een geavanceerde 64-bits A9-chip met M9-bewegingscoprocessor, 12-megapixel iSight-camera met True Tone Flash, Live Photos, 4K-video, snellere LTE en wifi en Touch ID met Apple Pay. Bovendien gaat de batterij langer mee. iPhone SE is de ideale compacte telefoon."

iPhone SE roze
iPhone SE roze

De iPhone SE is verkrijgbaar met 16 GB of 64 GB in de kleuren spacegrijs, zilver, goud en roségoud. Vanaf € 489,-. In Nederland is de iPhone SE vanaf begin april verkrijgbaar. De door Apple ontworpen accessoires, waaronder leren hoesjes in zwart en middernachtblauw en Lightning Docks in metallic uitvoeringen hebben een adviesprijs van respectievelijk € 45 en € 59. Bij onze partner KPN is de iPhone SE te bestellen op de speciale iPhone SE-bestelpagina. De overige Apple-telefoons zijn natuurlijk ook bij KPN te vinden. Tegelijk met de iPhone SE heeft Apple een compacte 9,7-inch versie van de iPad Pro geintroduceerd.

portablegear.nl