Interessant:

LG G5 en Galaxy S7 benchmarks gaan nek aan nek

nieuws 21 maart 2016 om 13:10

De eerste (voorlopige) benchmarktests wijzen erop dat de benchmarks van de LG G5, die in april in Nederland verschijnt, nek aan nek gaan met die van de veelgeprezen Samsung Galaxy S7. De prestaties van beide toestellen zijn op veel gebieden vergelijkbaar.

De benchmarktests zijn gedaan door website Greenbot. De LG G5 is nog niet officieel op de markt, dus voor de benchmarktests is gebruik gemaakt van een pre-productie exemplaar van de LG G5. Het gaat hierbij dus ook nog om voorlopige scores, die bij de uiteindelijke consumentenversie kunnen afwijken. De G5 is uitgerust met een 2,2GHz Qualcomm Snapdragon 820-processor met 4GB RAM en een nieuwe, snellere 'Kryo' CPU. De hardware biedt, net zoals de concurrerende Galaxy S7 en S7 edge, ondersteuning voor de Vulkan API voor snelle enágedetailleerde grafische weergaven. In tegenstelling tot Samsung meldt LG echter niet of de G5 ook geoptimaliseerd is voor het gebruik van deze API. In de vergelijkende benchmarktest is verder gebruik gemaakt van een Galaxy S7 met een Qualcomm Snapdragon 820-processor (waar het toestel ook beschikbaar is in een editie met een Samsung Exynos 8 Octa-chipset).

LG G5
LG G5

In de PCMark-benchmarktest, waarbij de snelheid van alledaagse taken (zoals fotobewerking en webbrowsing) wordt getest, scoorde de LG G5 met 5.780 punten net iets hoger dan de Galaxy S7, die 5.774 punten behaalde. In de 3D Mark-benchmarktest (waarbij onder meer naar gamingprestaties wordt gekeken) deed de Galaxy S7 het echter iets beter met een score van 2.554 punten, waar de LG G5 een score van 2.530 punten behaalde. In de benchmarktest van Geekbench, waarbij de algehele prestaties van een toestel worden getest, wisten zowel de multi-core als de single-core prestaties (5.412 en 2.348 punten) van de LG G5 die van de Galaxy S7 (5.375 en 2.342 punten) te overtreffen. Geekbench deed ook een batterij-benchmarktest (waarmee wordt gemeten hoeveel werk je zou kunnen doen voordat de batterij op is). Ook bij deze test bleken de toestellen gelijkwaardig: de LG G5 hield het 10 seconden langer vol.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Tot slot werd de AnTuTu-benchmarktest (waarbij alle eigenschappen die van invloed zijn op de snelheid van een toestel worden gemeten) gedaan, maar hierbij was waarschijnlijk iets mis met het gebruikte Galaxy S7 model, want de LG G5 scoorde maar liefst 35 procent hoger (138.907 tegenover 103.112 punten). De Galaxy S7 edge, met dezelfde hardware als de S7, haalde wel een score van hoger dan 120.000 punten, dus deze test verdient het nog een keer herhaald te worden met een ander Galaxy S7-model. Nogmaals: het gaat hierbij om voorlopige scores, omdat de definitieve versie van de LG G5 nog moet verschijnen.

Greenbot