Interessant:

Koekiemonster in iPhone 6S-reclame

nieuws 21 maart 2016 om 13:07

Apple heeft in de Verenigde Staten Koekiemonster gestrikt om reclame te maken voor de iPhone 6S. In de commercial zien we de gulzige ster uit Sesamstreet koekjes bakken en daarvoor de timer instellen via Siri.

In de reclame is Koekiemonster koekjes aan het bakken. Hij stopt de koekjes in de oven en stelt via Siri op zijn iPhone 6S de timer in op 14 minuten, terwijl hij ongeduldig gaat wachten totdat de koekjes klaar zijn. Koekiemonster activeert via Siri ook zijn "waiting playlist", waarvan gelijk de eerste track (Time in a bottle van Jim Croce) wordt afgespeeld. Tot slot checkt Koekiemonster via Siri hoeveel baktijd er nog over is - en dan blijkt dat er pas een minuutje voorbij is...

Siri, Apple's voice-assistent, is sinds iOS 8 hands-free te gebruiken, maar daartoe moest je iPhone in eerste instantie wel aan de oplader liggen. Sinds de introductie van de iPhone 6S/iPhone 6S Plus biedt Apple echter een verbeterde "Hey Siri"-functie, waarmee je Siri kan activeren door het zeggen van "Hey Siri" en zonder dat je je iPhone aan de stekker hoeft te leggen. Vorig jaar maakte ook acteur Jamie Foxx reclame voor Siri op de iPhone 6S.

TechCrunch