Interessant:

Miitomo: 1 miljoen gebruikers in 3 dagen

nieuws 21 maart 2016 om 10:00

Miitomo, Nintendo's eerste smartphone-app, heeft in drie dagen na de officiele release in Japan al 100 miljoen gebruikers weten te trekken. Miitomo is een gratis social messaging-app met Mii-karakters en optionele microtransacties.

Update: in eerste instantie is een aantal van 100 miljoen gebruikers genoemd in dit bericht. Ook andere media noemden dit getal. De verwarring werd veroorzaakt door de vertaling van een Japanse Tweet. In de vertaling kwam 100 miljoen naar voren. Het goede aantal is echter 1 miljoen. De getallen in dit bericht zijn daarom aangepast.

Nintendo introduceerde Miitomo vorige week officieel in thuismarkt Japan, waar de app meteen ongekend populair is. In drie dagen tijd had Miimoto al 1 miljoen gebruikers, terwijl de toepassing nog niets eens buiten Japan beschikbaar is. In Miimoto kan je chatten met een Mii-personage (bekend van de Wii U en Nintendo 3DS) dat dienstdoet als je sociale alter ego. Voor dit personage kan je accessoires en kleding kopen, welke je moet betalen met Miitomo-munten (verdien je door gebruik van de app) of echte euro's.

Een speelse extra ten opzichte van andere apps is dat Miitomo van discussies een spel maakt  door gebruikers op verschillende vragen te laten antwoorden. Wanneer je ziet hoe vrienden op vragen hebben geantwoord, kan je hier een hartje of reactie aan toevoegen, zowel met tekst als met afbeeldingen. Verder zijn je Mii-creaties eenvoudig te delen via Instagram, Twitter en Facebook.

Nintendo's Miitomo-app op iPhone
Nintendo

Miitomo komt ook in het Nederlands beschikbaar en zal later deze maand waarschijnlijk officieel uitgerold worden in Nederland en België. De verwachting is dat later dit jaar de eerste echte Nintendo smartphone-game wordt uitgerold met het langverwachte Pokemon GO, een freemium augmented reality-spel met microtransacties in de wereld van Pokemon.

PhoneArena