Interessant:

LG Stylus 2 met DAB+ geintroduceerd

nieuws 14 maart 2016 om 14:16

LG heeft de LG Stylus 2 met DAB+ gepresenteerd. DAB+ is de standaard voor digitale radio-uitzendingen. LG introduceerde deze feature tijdens de Radiodays Europe 2016 in Parijs.

De LG Stylus 2, waarvan het origineel afgelopen februari is aangekondigd,†is wereldwijd de eerste smartphone met DAB+. Het toestel heeft een chipset die deze technologie ondersteunt en een exclusieve applicatie waarmee je digitale radio kan luisteren. Daarnaast is er een technische interface beschikbaar waarmee omroeporganisaties hun eigen apps kunnen ontwikkelen om internetdiensten te combineren met radio.

Met DAB+ kan je meer zenders beluisteren dan via de traditionele FM-radiofrequenties. Waar huidige radio-apps veel data gebruiken bij het streamen van uitzendingen, laat DAB+ je naar radio luisteren zonder extra kosten en bovendien in uitstekende audiokwaliteit.

Voor de implementatie van DAB+ heeft LG samengewerkt met de International DMB Advancement Group (IDAG). DAB+ bereikt 500 miljoen mensen in 40 landen wereldwijd en vervangt momenteel geleidelijk aan de analoge FM-radio ontvangst.

LG Stylus 2
LG Stylus 2

"We omarmen als een van de eersten de snelle technologische verschuiving naar digitale radio door de LG Stylus 2 uit te rusten met DAB+," zegt Juno Cho, president en CEO van LG Electronics Mobile Communications Company. "Het grote 5,7 inch scherm, 1W speaker en de krachtige en verwisselbare 3.000mAh accu maken dit het perfecte toestel om te genieten van een breed multimedia-aanbod."

"We zijn er trots op dat we kunnen bijdragen aan de invoering van een baanbrekende smartphone met een innovatief bedrijf als LG. De combinatie van broadcasting en het internet opent een breed scala aan mogelijkheden voor de toekomst", aldus Gunnar Garfors, voorzitter van IDAG. "Consumenten krijgen nieuwe functionaliteiten en mediabedrijven kunnen een nieuw publiek bereiken.Ē

De†LG Stylus 2†met DAB+ zal als eerste beschikbaar zijn in Nederland, BelgiŽ, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, ItaliŽ, Noorwegen en AustraliŽ. De prijs is nog niet bekend gemaakt.

portablegear.nl