Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord
Interessant:

Oculus met nieuwe sociale functionaliteiten voor Gear VR

nieuws 11 maart 2016 om 11:49

VR-ontwikkelaar Oculus voegt nieuwe functionaliteiten aan de Samsung Gear VR-headset toe. Het wordt mogelijk om een profiel te creeren en vervolgens eenvoudig te zoeken naar andere Gear VR-gebruikers op hun echte of gebruikersnaam. Vervolgens kan je samen gamen in virtual reality.

Oculus introduceert twee nieuwe multiplayer VR-games:áSocial Triviaá(waarmee je met je vrienden in VR een kennistest kan houden) en Herobound: Gladiatorsá(een multiplayer adventure-game waarmee je samen met tot vier anderen moet vechten tegen goblins en demonen in gevechtsarena's. Het spel ondersteunt voice-chat). De spellen komen beschikbaar in de Oculus Store, waar je nu ook reviews voor de apps in kan plaatsen. Verder biedt Oculus nu de mogelijkheid om kamers met vrienden te creeren in Oculus Social en om vervolgens samen met hen in zo'n kamer Twitch- of Vimeo-streams te bekijken.

Social Trivia van Oculus
Social Trivia van Oculus

Tot slot maakt Oculus het eenvoudiger om 360-graden VR-content van Facebook te bekijken op de Samsung Gear VR. Oculus heeft een nieuwe Facebook Videos-tab toegevoegd aan Oculus Video, waarmee je je Facebook-account aan Oculus Video kan koppelen om je 360-video feeds te personaliseren op basis van de pagina's en mensen die jij op Facebook volgt.

Oculus Blog