Interessant:

Poederdoos-smartphone voor vrouwen

nieuws 5 maart 2016 om 10:27

Startup-firma dToor heeft de Cyrcle ontwikkeld, een prototype ronde klaptelefoon in de vorm van een poederdoos. Het bedrijf claimt dat dit 'natuurlijke en sensuele' toestel bijzonder geschikt is voor de modebewust vrouw. Critici beschuldigen dToor echter van sexisme.

dToor (dat staat vooráDesigning the Opposite of Rectangle) zegt dat 'de rechthoekige vorm van telefoons niet bij de levensstijl van veel vrouwen past'. Door de telefoon een rond design te geven, als een poederdoos, en er een klapmodel van te maken, hebben vrouwen sneller toegang tot het toestel voor 'meer gesprekken en roddels', aldus de maker. dToor benadrukt ook dat het voor vrouwen heel belangrijk is om 'discreet' te communiceren met een fraaie telefoon.

dToor Cyrcle
dToor Cyrcle

dToor schrijft dat 'echte vrouwelijke kleding' normaal gesproken geen (broek)zakken heeft of, als er wel zakken zijn, deze te klein om een groot rechthoekig toestel in te plaatsen. Daarnaast 'moeten vrouwen connected zijn omdat vrouwen erg houden van kletsen, chatten en communiceren met familie, vrienden en geliefden via alle mogelijke manieren die de smartphone biedt'. Volgens dToor is de Cyrcle dankzij het ronde design ook eenvoudiger in handtassen op te bergen. Het toestel, dat in eerste instantie alleen in een 2G-editie komt, geeft alleen alerts bij belangrijke berichten van ingestelde contactpersonen.

Critici op Twitter beschuldigen dToor van sexisme vanwege de beweringen. Het bedrijf zegt echter "niemand te hebben willen beledigen en slechts een telefoon te hebben willen maken die ook in de broekzak van de vrouw past die vaak kleiner is dan die van de man".

Een prototype van de Cyrcle werd afgelopen maand voor het eerst getoond op hetáMobile World Congress 2016. Deze zomer willen de makers via een Kickstarter-campagne genoeg geld binnen halen om het toestel daadwerkelijk uit te brengen. Het eerst 2G-model moet voor 100 dollar op de markt komen. Volgend jaar wil dToor ook een 4G-variant uit brengen. Het ultieme doel van dToor is zelfs om een model uit brengen 'met een dual edge-tot-edge schermen en Android'.

Eerder verschen 'poederdoos'-telefoons met deáTelfort Alcatel OT-808á(2010) en de Samsung CLEO (2008).

Daily Mail