Interessant:

Secret of Monkey Island-maker komt metáThimbleweed Park

nieuws 4 maart 2016 om 13:10

Ron Gilbert and Gary Winnick, de ontwikkelaars van de klassieke LucasArts' adventure games The Secret of Monkey Island en Maniac Mansion, komen eind 2016 met een nieuwe adventuregame: Thimbleweed Park. Het spel komt ook naar iOS en Android.

In Thimbleweed Parkáneem je de rol aan van Special Agent Ray die onderzoek moet naar een lijk in Thimbleweed Park, een dorpje dat vast zit in het verleden. De makers noemen deze indie adventuregame een 'neo-noir mysterie met de satirische humor en slimme puzzels die Maniac Mansioná(1987) en Monkey Islandá(1990) op de markt hebben gezet'. Net als ináManiac Mansionázijn er meerdere speelbare karakters.

Thimbleweed Park
Thimbleweed Park

Thimbleweed Parkáis ook een homage aan noir-detectiveseries als True Detective, Twin Peaks en The X-Files. Leuk is dat deze point & click adventureádezelfde graphics heeft als de klassieke adventures uit 1987.

Thimbleweed Parkáwerd mogelijk dankzij een succesvolle financieringsactie op Kickstarter in december 2014. Het spel komt eind 2016 naar Windows, Mac, Xbox One en Linux. Versies voor Android en iOS volgen snel daarna.áThimbleweed Parkáwordt deze maand op het Game Developers Conference 2016 (van 14 tot en met 18 maart in San Francisco) voor het eerst officieel aan de pers getoond.

Thimbleweed Park Press