Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord
Interessant:

Secret of Monkey Island-maker komt met Thimbleweed Park

nieuws 4 maart 2016 om 13:10

Ron Gilbert and Gary Winnick, de ontwikkelaars van de klassieke LucasArts' adventure games The Secret of Monkey Island en Maniac Mansion, komen eind 2016 met een nieuwe adventuregame: Thimbleweed Park. Het spel komt ook naar iOS en Android.

In Thimbleweed Park neem je de rol aan van Special Agent Ray die onderzoek moet naar een lijk in Thimbleweed Park, een dorpje dat vast zit in het verleden. De makers noemen deze indie adventuregame een 'neo-noir mysterie met de satirische humor en slimme puzzels die Maniac Mansion (1987) en Monkey Island (1990) op de markt hebben gezet'. Net als in Maniac Mansion zijn er meerdere speelbare karakters.

Thimbleweed Park
Thimbleweed Park

Thimbleweed Park is ook een homage aan noir-detectiveseries als True Detective, Twin Peaks en The X-Files. Leuk is dat deze point & click adventure dezelfde graphics heeft als de klassieke adventures uit 1987.

Thimbleweed Park werd mogelijk dankzij een succesvolle financieringsactie op Kickstarter in december 2014. Het spel komt eind 2016 naar Windows, Mac, Xbox One en Linux. Versies voor Android en iOS volgen snel daarna. Thimbleweed Park wordt deze maand op het Game Developers Conference 2016 (van 14 tot en met 18 maart in San Francisco) voor het eerst officieel aan de pers getoond.

Thimbleweed Park Press