Interessant:

Tabletmarkt in Nederland stagneert

nieuws 3 maart 2016 om 10:13

Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat het tabletgebruik in Nederland stagneert. Het aantal Nederlanders dat een tablet bezit is drie kwartalen op rij niet meer gegroeid.

Telecompaper meldt dat 42 procent van de Nederlandse huishoudens over één tablet beschikt en 25 procent is in bezit van meerdere tablets. In totaal hebben 5,2 miljoen Nederlandse huishoudens (67 procent) één of meer tablets tot de beschikking. Dit percentage is hetzelfde als de voorgaande kwartalen. Oude tablets worden wel vervangen, maar het aantal Nederlanders dat een tablet bezit neemt niet toe.

Tabletmarkt in Nederland stagneert
Tabletmarkt in Nederland stagneert

De tablet wordt door Nederlanders vooral gebruikt voor internet, sociale media en gaming. Vrouwen gebruiken een tablet gemiddeld vaker voor gaming en sociale media dan mannen. Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat Samsung-tablets vaker worden gebruikt voor gaming dan iPads. Apple's tablet wordt echter weer meer gebruik voor surfen op internet.

In 2015 voorspelde researchfirma IDC reeds dat de wereldwijde verkoop van tablets zou afnemen. Een belangrijke concurrent voor tablet zijn phablets, smartphones met een zeer groot displays.

GSM Helpdesk