Interessant:

Happy Meal om te vouwen tot VR-bril

nieuws 2 maart 2016 om 09:40

In Zweden brengt fastfoodketen McDonald's tijdelijk Happy Meals op de markt waarvan de verpakking kan worden omgevouwen tot zogenaamde Happy Goggles, een kartonnen opzetstuk (a la Google Cardboard) waarmee je je smartphone als VR-bril kan gebruiken.

De Happy Goggles is een promotieactie van McDonald's in Zweden, die geldig is in het weekend van 5 maart en 12 maart. 3.500 exemplaren van de Happy Googles zullen in deze weekenden in 14 McDonald's in Zweden verkrijgbaar zijn. De actie hangt samen met de Zweedse "Sportlov"-vakantieperiode, waarin veel Zweden gaan skieen. McDonald's biedt daarom naast de Happy Googles ook een virtual reality ski-game aan onder de titel Slope Stars. Dit spelletje is overigens ook te spelen op de reguliere manier, zonder headset. 

McDonald's Happy Meal: Happy Goggles
McDonald

Het Zweedse Happy Meal is tot kartonnen VR-bril om te toveren door de verpakking langs de geperforeerde randen te scheuren, de verpakking te vouwen en de meegeleverde VR-lenzen in het karton te schuiven. Vervolgens moet je je smartphone in het karton plaatsen (net zoals met Google Cardboard) en kan je op een toegankelijke manier een virtual reality-ervaring beleven.

Afgelopen januari lag bij budgetwinkel Action een soortgelijke '3D Reality Viewer' op de schappen voor een prijs van 1,99 euro, maar deze was erbarmelijk slecht. Coca-Cola toonde vorig maand een prototype Cola-verpakking, die was om te vouwen tot VR-bril.

AdWeek