Interessant:

Einde WhatsApp voor BlackBerry 10

nieuws 29 februari 2016 om 10:50

WhatsApp gaat stoppen met het aanbieden van WhatsApp voor alle BlackBerry-platformen, inclusief BlackBerry 10. Ook zal WhatsApp niet meer worden aangeboden voor Windows Phone 7.1, Android 2.1 en 2.2, Nokia S40 en Nokia Symbian S60.

Toen WhatsApp in 2009 werd geintroduceerd was de App Store van Apple slechts een paar maanden oud. Volgens WhatsApp draaide 70 procent van de verkochte smartphones in de tijd op een besturingssysteem van BlackBerry of Nokia. De besturingssystemen van Google (Android), Apple (iOS) en Microsoft (Windows Phone) waren toen op minder dan 25 procent van de mobiele apparaten te vinden. Dat is nu behoorlijk veranderd: Android, iOS en Windows Phone draaien nu op 99,5 procent van de verkochte smartphones. Begin 2014 nam Facebook WhatsApp over voor 19 miljard dollar (bijna 14 miljard euro).

BlackBerry Classic
BlackBerry Classic

WhatsApp zegt zich de komende jaren te willen richten op de mobiele platformen die door de meeste mensen worden gebruikt. Eind dit jaar gaat daarop de stekker uit de support voor WhatsApp Messenger voor BlackBerry (inclusief BlackBerry 10), Android 2.1 en 2.2, Nokia S40 en Nokia Symbian S60.

WhatsApp zegt dat het een "moeilijke beslissing" was, omdat de toestellen met de genoemde besturingssysteem "een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van WhatsApp zijn". Maar de toestellen bieden niet de capaciteiten waarmee WhatsApp in de toekomst de functionaliteiten van haar app kan uitbreiden. WhatsApp raadt daarom aan om voor het einde van 2016 te upgraden naar een versie van Android, iOS of Windows Phone die WhatsApp nog wel ondersteunt.

WhatsApp