Interessant:

Wiko U Feel-serie met vingerafdruksensor

nieuws 23 februari 2016 om 10:58

Het Franse Wiko heeft op het Mobile World Congress 2016 in Barcelona de nieuwe mid-range Wiko U Feel-serie gepresenteerd. De smartpones in deze serie zijn voorzien van een vingerafdruksensor.

Wiko Mobile is vijf jaar oud en wist in die tijd acht miljoen telefoons te verkopen. Wiko viert op het Mobile World Congress 2016 in Barcelona haar 5-jarig bestaan met de introducties van vijf nieuwe smartphones: de U Feel en U Feel Lite, de Lenny3, de Tommy en de Fever Special Edition. Meest in het oogspringend zijn de nieuwe U Feel-modellen, waarbij de "U" staat voor "Urban" en wordt uitgesproken als "You". De naam "Feel U" verwijst namelijk naar de vingerafdruksensor, waarmee je de toestellen snel kan ontgrendelen en apps kan beveilgen. De U Feel-toestellen zijn verder voorzien van een 5-inch IPS HD-display, Android 6.0 Marshmallow, 4G/LTE, een quad-core processor en dual-sim. De U Feel Lite biedt minder geheugen en een camera met minder megapixels dan de originele U Feel, maar is verder vrijwel identiek.

Wiko U Feel
Wiko U Feel

Wiko komt verder met de nieuwe Y-serie, die bestaat uit de Lenny3 en de Tommy. "Y" staat voor de digital natives, van de Generatie Y en biedt praktische oplossingen voor pragmatische gebruikers. Het zijn eenvoudige toestellen, die komen in veel verschillende kleuren. Beide telefoons draaien op Android 6.0 Marshmallow. De Lenny3 ondersteunt alleen 3G+, de Tommy ondersteunt ook 4G/LTE. Allebei deze entry-level smartphones hebben een 5-inch IPS HD-display.

Wiko Lenny3
Wiko Lenny3

Tot slot introduceert Wiko de Fever Special Edition. Deze speciale uitvoering van de eerder verschenen Wiko Fever heeft een vernieuwd ontwerp van nieuwe materialen. Het toestel komt nu verder met Android 6.0 Marshmallow en met de laatste Wiko UI met Smart Left Page voor directe toegang tot 80% van de mobiele toepassingen. De Fever Special Edition is gekleed in luxe materialen en biedt een grote keuze aan afwerkingen: geborsteld metallic effect, chique strepen, premium hout en zelfs stof. Verder krijg je nu de beschikking over 32GB intern geheugen en 3GB RAM.

Informatie over de prijs en beschikbaarheid van de U Feel en U Feel LiteLenny3, de Tommy en de Fever Special Edition in Nederland volgt.

portablegear.nl