Interessant:

Acer toont Liquid Jade 2 en Liquid Zest

nieuws 22 februari 2016 om 13:12

Acer heeft op het Mobile World Congress 2016 in Barcelona haar smartphone-assortiment uitgebreid met de mid-range Liquid Zest en een nieuw vlaggenschipmodel, de high-end Liquid Jade 2.

De Acer Liquid Jade 2 is het nieuwe vlaggenschipmodel van Acer voor begin 2016. Deze opvolger van de originele Acer Liquid Jade heeft een 5,5-inch display met de heldere AMOLED-schermtechnologie, dat vervaardigd is van het krasbestendige Gorilla Glass. De Zero Air Gap-technologie zorgt er daarnaast voor dat het scherm ook goed afleesbaar is in zonlicht. Hoge resolutie audio in combinatie met de DTS Headphone:X-technologie zorgt voor een uitstekende geluidservaring. De hexa-core Qualcomm Snapdragon 808-processor met 3GB RAM zorgt daarnaast voor vlotte prestaties.

Aan de achterzijde van de Liquid Jade 2 bevindt zich een 21-megapixel camera met  PDAF (phase-detection autofocus) technologie voor een supersnelle autofocus. Deze camera heeft een dubbele LED-flitser en biedt de mogelijkheid tot 4K-video-opnames. In de 'Professional Camera Mode' kan je geavanceerde settings als witbalans, ISO en focusmodus instellen. De 8-megapixel frontcamera heeft een 84-groothoeklens en ondersteunt een 'Pause N Shoot'-selfiemodus. Deze modus detecteert je gezicht, waarna het automatisch drie tellen gaat aftellen voordat een selfie wordt genomen. Er is nog geen informatie over de prijs en beschikbaarheid van de Acer Liquid Jade 2 in Nederland.

Acer Liquid Jade 2
Acer Liquid Jade 2

De Acer Liquid Zest is een mid-range smartphone die beschikbaar is in een 3G- en in een 4G/LTE-uitvoering. Het slanke en compacte toestel biedt aan de achterzijde een 8-megapixel camera met LED-flitser en aan de voorzijde een 5-megapixel camera met 85-graden groothoeklens. Net als op de Liquid Jade 2 is gebruik gemaakt van de Zero Air Gap-technologie voor goede afleesbaarheid van het scherm bij zonlicht. Met de Acer BluelightShield-applicatie kan je verder aangeven hoeveel 'blauw licht' wordt gebruikt voor het weergeven van afbeeldingen. Je kan het gebruikte blauwe licht naar beneden bijstellen voor een betere belichting en een prettiger kijkervaring. Beide nieuwe Liquid-modellen draaien op Android 6.0 Marshmallow.

De 3G-uitvoering van de Acer Liquid Zest verschijnt in april voor een prijs vanaf 109 euro. De 4G-editie komt in mei voor een prijs vanaf 149 euro.

Tot slot maakte Acer op het Mobile World Congress 2016 in Barcelona bekend de Acer Liquid Z630S in de Benelux op de markt te brengen voor een prijs van 249 euro.

Acer Liquid Zest
Acer Liquid Zest

Acer