Interessant:

Doro 8031 seniorentelefoon ziet daglicht

nieuws 23 februari 2016 om 11:44

Doro introduceert een nieuwe 4G/LTE-smartphone, de Doro 8031. Dit toestel heeft een interface waarbij slim gebruik wordt gemaakt van werkwoorden, in plaats van pictogrammen.

De Doro 8031 biedt een logische stap-voor-stap ondersteuning bij iedere taak die je wil uitvoeren. Dit verwijdert de eis voor een technische know-how, want in plaats van applicatie-iconen worden hier werkwoorden gebruikt om acties voor te stellen. Dit door middel van de werkwoorden als 'Bellen', 'Bekijken' of 'Verzenden', gevolgd door de vraag 'Wie' of 'Wat'. Doro claimt dat "de telefoon in feite net zoals de gebruiker denkt, zodat je het apparaat met meer gemak en flexibiliteit kan gebruiken, om zo de gewenste resultaten te bereiken." De telefoon heeft ook een ingebouwde coaching tool - speciaal ontworpen om de gebruiker meer vertrouwen te geven met veel steun en aanmoediging.

Doro 8031
Doro 8031

Caroline Noublanche, Vice-President Marketing & Portfolio, van Doro licht toe: "Dit chique nieuwe apparaat combineert onze award-winnende ontwerpprincipes met een nieuwe en innovatieve manier om een smartphone te gebruiken. Onze nieuwe interface biedt een rijke ervaring in een geruststellende omgeving en het zal mensen helpen om hun ambities na te streven. We willen dat iedereen, ongeacht hun leeftijd of technische kennis, zoveel mogelijk uit het leven kan halen."

De Doro 8031 is het tweede 4G/LTE-toestel die aan de handsetfamilie van Doro toegevoegd wordt. Het toestel is verkrijgbaar in drie kleurencombinaties; zwart-steel, wit-zilver of champagne-mocca. De Doro 8031 zal beschikbaar zijn in de Benelux vanaf april en zal € 189 kosten.

portablegear.nl