Interessant:

HTC One X9 komt naar Europa

nieuws 22 februari 2016 om 09:53

HTC heeft bekendgemaakt de HTC One X9 ook in Europa op de markt te brengen. Deze 5,5-inch phablet werd begin dit jaar exclusief voor de Chinese markt aangekondigd.

De HTC One X9 is een smartphone met een aluminium design, dat erg lijkt op dat van de eerder uitgebrachte HTC One A9. Onder het 5,5-inch Full HD-display van de One X9 vind je echter drie capacitive touch-toetsen voor de navigatie, waar HTC's andere vlaggenschipmodellen recentelijk allemaal voorzien zijn van on-screen navigatietoetsen.

HTC One X9
HTC One X9

Onder de motorkap beschikt de One X9 over een recente 2,2GHz octa-core MediaTek Helio X10-processor met 3GB RAM. Het toestel draait op Android 6.0 Marshmallow en biedt 32GB geheugen, dat uitbreidbaar is middels microSD. Verder kan je rekenen op een (niet-uitneembare) 3.000 mAh batterij en een sneloplaadfunctie. De 13-megapixel camera (met optische beeldstabilisatie) aan de achterzijde biedt de mogelijkheid om 4K-video's op te nemen en om foto's in RAW-formaat vast te leggen. Aan de voorzijde vind je een 5-megapixel camera met een f/2.0-lens. 

De HTC One X9 komt in het Carbon Grey, Opal Silver, Topaz Gold and Copper Rose en wordt eind februari op de markt gebracht. De prijs ligt waarschijnlijk rond de 369 euro.

AndroidPolice