Interessant:

Consumer-editie HTC Vive VR-headset onthuld

nieuws 22 februari 2016 om 09:17

HTC heeft, samen met zijn partner Valve, de definitieve consumentenversie van zijn Vive virtual reality-systeem aangekondigd. Een nieuwe functionaliteit is daarbij†Vive Phone services.

Met Vive Phone Services blijf je verbonden met de echte wereld. Je hoeft de virtuele wereld niet te verlaten: met de Vive Phone Services kan je beide werelden combineren zonder dat je het gevoel met beide werelden verliest. Doordat je oproepen en gemiste oproepen kan ontvangen en beantwoorden, berichten kan ontvangen en een quick reply kan sturen en zelfs kalenderuitnodigingen kan bekijken op je headset, wordt er een hybride realiteit gecreŽerd die een volledig nieuwe wereld van mogelijkheden opent, zowel voor consumenten als bedrijven.

De consumer-editie van de Vive zet opnieuw een belangrijke stap voorwaarts met een verbeterde hoofdband en bouwt zo verder op de innovatieve functies die met de Vive Pre werden geÔntroduceerd. Dit zijn onder meer de verbeterde draadloze controllers met haptic feedback, de dual stage triggers, een front-camera die fysieke elementen met de echte wereld kan mengen en de verbeterde hoofdband die zorgt voor een betere balans en stabiliteit. Tot slot zorgt het verbeterde visuele systeem met helderdere displays voor een intensere beleving van de virtuele realiteit.

HTC Vive consumer-editie
HTC Vive consumer-editie

Met een prijs van 799 dollar zal deze consumer-editie ook voor een gelimiteerde tijd geleverd worden met twee volwaardige VR-titels (te weten Job Simulator en Fantastic Contraption)†om je eerste stappen te kunnen zetten in de VR-wereld.†Behalve deze launch titels, werkt HTC met ontwikkelaars samen om contentcreatie te bevorderen in verschillende sectoren als entertainment, retail, onderwijs, design, gezondheidszorg en de auto-industrie.

De Vive consumer-editie zal beschikbaar zijn voor pre-orders vanaf 29 februari. De commerciŽle beschikbaarheid zal starten op 1 april. Met een prijs van 799 dollar is de Vive de eerste complete VR-oplossing, inclusief draadloze VR controllers, room scale uitrusting, twee complete VR-titels en natuurlijk de bril met ingebouwde front-camera. De integratie van SteamVR in de bundel zorgt ervoor dat je Vive uitrusting up-to-date blijft met de allerlaatste functies.

portablegear.nl