Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord
Interessant:

Waterdichte Samsung Galaxy S7 en S7 edge officieel

nieuws 21 februari 2016 om 19:04

Samsung heeft, zoals verwacht, officieel de Samsung Galaxy S7 en S7 edge gepresenteerd. Met name de terugkeer van een (hot swappable) microSD-kaartslot en de waterbestendigheid van het toestel springen in het oog. De Galaxy S7 is daarnaast de eerste smartphone met een camera met Dual Pixel-sensor.

De Galaxy S7 heeft een 5,1-inch display en de Galaxy S7 edge heeft een 5,5-display met gebogen randen. Voor beide displays is gebruik gemaakt van de SuperAMOLED-technologie. Tevens is de schermresolutie met 1.440 x 2.560 pixels (Quad HD) gelijk. Ook de overige specificaties van de S7 en S7 edge zijn hetzelfde met een 12-megapixel camera (met Dual Pixel-sensor en optische beeldstabilisatie) aan de achterzijde, een 5-megapixel frontcamera en een octa-core Samsung Exynos 8-chispet. Volgens benchmarks van Geekbench is deze CPU de helft sneller dan die van de Galaxy S6. De S7-modellen kan je nu ook draadloos snelladen, wat met de Galaxy S6 nog niet mogelijk was.

Samsung Galaxy S7á
Samsung Galaxy S7á

Verder krijg je de beschikking over 4GB RAM, 32GB geheugen, een microSD-kaartslot (tot 200GB) en ondersteuning van 4G/LTE Cat. 9 en Bluetooth 4.1. Beide toestellen hebben een IP68-certificaat, wat wil zeggen dat ze stof- en waterbestendig zijn. Verschil is er wel in de batterij: de S7 komt met een 3.000 mAh batterij, de S7 edge met een 3.600 mAh batterij.

Samsung Galaxy S7 edge
Samsung Galaxy S7 edge

"De Galaxy S7 en Galaxy S7 edge zijn ontworpen om beperkingen die mensen tot nu toe ervoeren bij het gebruik van hun smartphone weg te nemen," zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile bij Samsung Nederland. "Als Samsung blijven wij de grenzen verleggen van wat er technologisch mogelijk is om de levens van mensen te veraangenamen."

Samsung Galaxy S7 serie - Verwisselbare microSD-kaart
Samsung Galaxy S7 serie - Verwisselbare microSD-kaart

De camera met nieuwe Dual Pixel-sensor zorgt voor een snellere autofocus, betere resultaten bij weinig licht en helderdere selfies. Ook zijn er leuke nieuwe modi als Motion Panorama (bewegende panorama's) en Hyperlapse (superversnelde opnames). Verder zijn de S7-modellen geoptimaliseerd voor gaming. De ge´ntegreerde Vulkan API zorgt voor vloeiende en meer gedetailleerde beelden. Daarnaast zijn er de nieuwe Game Launcher en Game Tools, die niet alleen direct toegang tot je games bieden, maar je games ook in een power saving modus kunnen draaien om de batterij te sparen. Tevens kan je je games nu op de achtergrond draaiende houden als je je aan een andere taak wil wijden.

Samsung Galaxy S7 serie - Always on display
Samsung Galaxy S7 serie - Always on display

De Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 edge zijn vanaf 11 maart 2016 beschikbaar in het zilver, zwart, goud of wit voor prijzen van respectievelijk 699 euro en 799 euro. Bij onze partner KPN is de Samsung Galaxy S7 te bestellen op de speciale Galaxy S7 bestelpagina.

portablegear.nl