Interessant:

Garmin introduceert vivofit 3 en vivoactive HR

nieuws 19 februari 2016 om 13:48

Garmin introduceert twee nieuwe waterbestendige fitnesstrackers: de vivofit 3 (met automatische activiteitsherkenning) en de vivoactive HR (met ingebouwde hartslagmeter).

De Garmin vivofit 3 is een fitnesstracker die voortbouwt op de voorgaande vivofit en vivofit 2. De vivofit 3 is geschikt voor de dagelijkse tracking van activiteiten en biedt een batterij die tot een jaar meer gaat. Nieuw is de toevoeging van Garmin Move IQ met automatische activiteitsherkenning. De vivofit 3 is geschikt voor tracking van lopen, rennen, fietsen, zwemmen en crosstrainen. Op het verlichte display zie je onder meer je aantal stappen, verbrande calorieen, afgelegde afstand, intensiteitsminuten en de tijd van de dag. Middels een geluidssignaal kan worden aangegeven als je te lang inactief bent op een dag. Via Garmin Connect krijg je daarnaast inzicht in je data om je gestelde doelen sneller te realiseren. Deze fitness-armband is tot slot waterbestendig tot 50 meter en kan je personaliseren met verschillende, verwisselbare kleurrijke polsbanden. De vivofit 3 verschijnt  in het tweede kwartaal van 2016 in de Verenigde Staten voor een prijs van 99,99 dollar. Informatie over prijs en beschikbaarheid in Nederland moet nog volgen.

Garmin vivofit 3
Garmin vivofit 3

De Garmin vivoactive HR is een vernieuwde versie van de eerder uitgebrachte vivoactive, die nu is voorzien van een ingebouwde hartslagmeter. Deze GPS-smartwatch/activiteitstracker heeft een Garmin Chroma Display-touchscreen, dat goed afleesbaar is in zonlicht. Met behulp van de geintegreerde, polsgebaseerde 24/7 hartslagmonitor berekent de vivoactive HR je verbrande calorieen en de intensiteit van je fitness-activiteiten. De vivoactive HR is geschikt voor het tracken van hardlopen, fietsen, zwemmen, golf, roeien, skieen en snowboarden. Dankzij GPS kunnen hardlopers zowel binnen als buiten hun hardloopsessies registreren.

Deze vivoactive HR heeft een batterijuur tot acht dagen in trackingmodus of tot 13 uur met actieve GPS. Op dit slimme sporthologe kan je notificaties van een compatibele smartphone (binnenkomende gesprekken, berichten, e-mails, agendapunten, reminders, social media alerts) ontvangen. Via een trilalarm wordt een notificatie aangegeven. Ook is het onder meer mogelijk om muziek op je smartphone te bedienen of je smartphone te lokaliseren. De vivoactive HR is compatibel met Connect IQ van Garmin, waarmee er veel verschillende apps, widgets en horlogeprofielen voor beschikbaar zijn.

Garmin vivoactive HR
Garmin vivoactive HR

De Garmin vivoactive HR verschijnt in het tweede kwartaal van 2016 in de Verenigde Staten voor een prijs van 249,99 dollar. Informatie over prijs en beschikbaarheid in Nederland moet nog volgen.

Garmin