Interessant:

Rollende ogen-emoji is het populairst

nieuws 18 februari 2016 om 13:06

De emoji met de rollende ogen is het populairste emoji onder iOS-gebruikers. Op de tweede plaats staat de emoji van de opgestoken middelvinger. Dat blijkt uit data van EmojiXpress, een aanbieder van een emoji-toestenbord-app.

EmojiXpress bekeek het aantal verzonden emoji's tussen 15 en 30 januari 2016 op toestellen met iOS 9.1. In totaal werden 30 miljoen emoji's verstuurd, maar in slechts 1,5 miljoen gevallen (5 procent) werden nieuwe emoji's, die met iOS 9.1 waren geintroduceerd, gebruikt. Met 14 procent was de emoji met de 'rollende ogen' (voor het uitdrukken van verontwaardiging) de meest gebruikte emoji. Het handje met de opgestoken middelvinger nam met 9 procent de tweede plaats in. Het uitroepteken in de vorm van een hartje kwam op de zevende plaats en het plaatje van de eenhoorn met regenbooghoorn stond op de tiende plaats.

Het onderzoek van EmojiXpress geldt alleen voor iOS. Op Instagram is het 'rode hartje' het populairste emoji: deze zou 79 procent meer worden gedeeld dan andere emoji's op Instagram. Op Twitter staat het gezichtje met 'tranen van vreugde' op nummer één, gevolgd door het lachende gezichtjes met ogen in de vorm van hartjes en het hard huilende gezichtje.

Rollende ogen-emoji
Rollende ogen-emoji

De tranen van vreugde/huilen van het lachen-emoji werd vorig jaar door de Engelse Oxford Dictionaries verkozen tot 'woord' van het jaar.

Daily Mail