Interessant:

iPhone wordt volledige vervanger Apple TV-afstandsbediening

nieuws 15 februari 2016 om 12:18

Apple komt met een update voor de remote app voor iOS, waarmee in de toekomst je iPhone als volledige vervanger voor de Apple TV-afstandsbediening kan functioneren.

De update, die Apple binnen enkele maanden uitrolt, voorziet de remote app voor iOS met nieuwe functionaliteiten als voice-commands met Siri. Zo kan je je Apple TV ook eenvoudig met spraakcommando's bedienen. Daarnaast kan je met de vernieuwde remote app een iPhone gebruiken als een tweede controller bij het spelen van 2-player games. 

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

De Apple TV werd in september 2015 helemaal opnieuw ontworpen met onder meer een nieuwe intuïtieve gebruikersinterface: Siri Remote. Apple TV draait op het besturingssysteem tvOS, dat is gebaseerd op iOS van Apple. Met de nieuwe Siri Remote kun je makkelijker je favoriete materiaal selecteren en ook scrollen en navigeren. tvOS ondersteunt belangrijke iOS-technologieën, waaronder Metal, voor gedetailleerde graphics en complexe visuele effecten, en Game Center, waarmee je games met je vrienden kunt spelen en delen.

Engadget