Interessant:

Acer installeert Microsoft Office-apps op haar smartphones

nieuws 12 februari 2016 om 13:00

Acer gaat Microsoft Office-apps voorinstalleren op verschillende van haar Android-smartphones en tablets. Het gaat daarbij om Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, OneDrive en Skype.

Acer voegt zich daarmee bij een groot aantal bedrijven dat de Microsoft-apps voorgeinstalleerd meelevert op haar toestellen. Microsoft laat weten dat er inmiddels 74 hardware-fabrikanten zijn, in 25 verschillenden landen, die de apps op hun toestellen voorinstalleren. Bekende smartphones waarop de Microsoft-apps zijn voorgeinstalleerd, zijn onder meer de Samsung Galaxy S6 en Sony Xperia Z4. Microsoft zegt dat het haar doel is om al haar services naar "elke persoon op elk apparaat te brengen."

"Dankzij de integratie van de Microsoft-softwaresuite kunnen Acer-klanten op hun smartphones en tablets gebruik maken van on-the-go productiviteit met dezelfde gebruikservaring als op de computer", aldus ST Liew, president van Acer's mobiele divisie.

Microsoft Office op Android-smartphones
Microsoft Office op Android-smartphones

Microsoft sloot in 2015 een deal met Samsung voor het meeleveren van Microsoft-apps op Samsung-toestellen. In mei 2015 maakte Microsoft een nieuwe lijst van partners (waaronder LG en Sony) bekend, die Microsoft-apps op Android-tablets zouden voorinstalleren. Microsoft stelt de Office-apps beschikbaar met basale (bewerkings)functies, geavanceerdere functies kan je bijkopen via in-app aankopen (of door het afsluiten van een abonnement).

PC Mag