Interessant:

TomTom Traffic uitgebreid en nu beschikbaar in 50 landen

nieuws 10 februari 2016 om 09:53

TomTom gaat een aantal nieuwe functionaliteiten doorvoeren in zijn verkeersinformatiedienst TomTom Traffic. Daarnaast is TomTom Traffic nu beschikbaar in IndonesiŽ en SloveniŽ, wat de teller nu op vijftig landen wereldwijd brengt.

"We zijn bij TomTom altijd hard aan het werk om ervoor te zorgen dat we een toonaangevende verkeersinformatiedienst bieden", zegt Ralf-Peter Schšfer, hoofd van TomTom Traffic. "De verbeteringen die we vandaag aankondigen zullen de rijervaring verbeteren van iedereen die onze navigatiesystemen, -apps of inbouwapparatuur met TomTom-licentie gebruikt. We houden het graag simpel, dus bestuurders hoeven niks extra te doen voor de nieuwe diensten, maar we geloven dat ze iedere rit gemakkelijker en sneller gaan maken."

De verbeteringen die zijn doorgevoerd in TomTom Traffic zijn: turn-dependent verkeersinformatie, waarschuwingen voor aangepaste maximum snelheid, weersvoorspellingen en monitoring van wegcondities na regen en sneeuw. Deze verbeteringen worden uitgerold vanaf april 2016.

TomTom GO 6100
TomTom GO 6100

Dankzij turn-dependent verkeersinformatie detecteert en verwerkt het navigatiesysteem bij een kruispunt alleen de vertraging die hoort bij de afslag die de bestuurder neemt. Verder wordt een aangepaste maximumsnelheid (bijvoorbeeld bij werkzaamheden of op matrixborden) verwerkt en daarbij wordt ook een waarschuwing gegeven. Weervoorspellingen verwerken informatie over weersomstandigheden om de verwachte aankomsttijd en rijsnelheid op de route accurater te berekenen. Ook na bepaalde weersomstandigheden, zoals sneeuw- of regenval, kan verkeer nog beinvloed worden door veranderde wegcondities. Deze vertragingen worden ook verwerkt en weergeven door TomToms navigatiesystemen.

"Verkeerscongestie is een probleem in veel steden in de wereld", gaat Schšfer door. "In IndonesiŽ en SloveniŽ is dat niet anders. Behalve met de mijlpaal van vijftig landen wereldwijd, zijn we ook erg blij dat we bestuurders, de auto-industrie en overheden in deze twee landen kunnen gaan helpen met het oplossen van verkeersproblemen. Ons doel is om bestuurders sneller op hun plaats van bestemming te krijgen en overheden te helpen met het beheersen van verkeersstromen."

portablegear.nl