Interessant:

Fitness-armband met cafeine-injectie

nieuws 6 februari 2016 om 12:26

Er is een prototype fitness-armband met geintegreerde cafeïne-injectie ontwikkeld, zodat je nooit zonder energie komt te zitten. Aan de binnenzijde van deze Joule Caffeine Bracelet bevindt zich cafeïne-pleister die je lichaam van cafeïne voorziet.

De Joule Caffeine Bracelet is een prototype fitness-armband van een start-up bedrijf. Het bedrijf probeert via crowdfundingsite Indiegogo genoeg geld in te zamelen om het product officieel op de markt te brengen. In 23 uur wist het bedrijf reeds 4.168 dollar op te halen. Het gestelde doel voor release is 15.000 dollar. De intiele adviesprijs van de armband is 29 dollar, dat is inclusief 30 cafeïne-pleisters.

"Het geheim van de Joule Caffeine Bracelet, waarmee het zich onderscheidt van traditionele methodes om cafeïne tot je te nemen, is in de cafeïne-pleister", aldus Joule. "Omdat de pleister je lichaam door de huid van cafeïne voorziet, krijg je een gelijkmatige cafeïne-inname, waardoor negatieve effecten kunnen worden voorkomen."

Joule Caffeine Bracelet
Joule Caffeine Bracelet

De cafeïne-pleisters werken hetzelfde als nicotine-pleisters, waarmee rokers van het roken proberen af te komen. De cafeïne wordt geleidelijk in gelijke doses vrijgegeven, wat de nadelen van cafeïne-inname via dranken (koffie, Red Bull) zou doen vermijden. De cafeïne-pleister biedt ongeveer 65 milligram cafeïne, wat gelijk zou zijn aan een middelgroot kopje koffie. Toch waarschuwt Joule dat ook deze hoeveelheid "voor sommige gebruikers te veel kan zijn."

Daily Mail