Interessant:

Tennissers op Australian Open moeten smartphones inleveren

nieuws 28 januari 2016 om 11:03

Een organisatie die onderzoek doet naar matchfixing in het tennis heeft vier spelers op de Australian Open gevraagd de smartphones en tablets in te leveren. Op de elektronica zal gezocht worden naar sporen van matchfixing.

De mobieltjes en smartphones van†Lukas Kubot, Andrea Hlavackova, David Marrero en Lara Arruabarrena, vier spelers op de Australian Open, zijn opgevraagd door de†Tennis Integrity Unit (TIU), dat onderzoek doet naar matchfixing in tennis. De spelers zijn verdacht, omdat op de tennispartijen die zij speelden verdacht veel geld werd ingezet.

Kubot en†Hlavackova zijn inmiddels verhoord door de TIU, maar zeiden niets verdachts te hebben gezien. De Spanjaarden†Marrero en Arruabarrena waren niet meer bereikbaar voor de TIU, omdat ze al van het toernooi vertrokken waren. Zij verloren hun dubbelpartij, naar eigen zeggen door een knieblessure van Marrero. De TIU heeft ze verzocht contact op te nemen.

De zaak kwam aan het licht nadat goksite Pinnacle Sports stopte met het aannemen van weddenschappen op de dubbelpartij van Kubot-Hlavackova, omdat er verdacht veel geld op werd ingezet. Pinnacle wees de politie in AustraliŽ op de zaak, waarna de TIU begon aan het onderzoek. Eerder deze maand meldden de BBC en Buzzfeed News dat er in afgelopen tien jaar zestien bekende tennissspelers, zonder namen te noemen, uit de top vijftig verdacht zijn geweest van matchfixing.

In Nederland was er in 2009 veel ongerustheid over matchfixing door de aanwezigheid van zogenaamde 'belchinezen' bij FC Eindhoven en FC Oss.

Metro