Interessant:

Gerucht:áiPhone 5se (Special Edition) op komst

nieuws 25 januari 2016 om 13:34

Volgens de laatste geruchten komt Apple aankomende maart of april niet met de iPhone 6c, maar met de iPhone 5se (Special Edition). Dit 4-inch toestel zou onder meer voorzien zijn van de Live Photos-functionaliteit.

Er gaan al enige tijd geruchten over een goedkoop iPhone-model, mogelijk alleen bedoeld voor opkomende markten, onder de naam iPhone 6c of iPhone 5e. Volgens de laatste geruchten zal het toestel echter de iPhone 5se krijgen. 'se' staat daarbij voor 'Special Edition' of voor 'iPhone 5s Enhanced'.

De iPhone 5se heeft net als de originele iPhone 5áeen 4-inch display, maar het design lijkt meer op dat van de iPhone 6/6S. De kleuropties (Silver, Space Gray, Gold of Rose Gold) zijn hetzelfde als van de iPhone 6S-serie. De camera's zouden hetzelfde zijn als van de iPhone 6, met een 8-megapixel camera hoofcamera en een 1,2-megapixel frontcamera. Daarbij is support voor grotere panorama's en autofocus bij video-opnames toegevoegd.

Naar verluidt beschikt de iPhone 5se verder over een NFC-chip (voor Apple Pay), dezelfde Apple A8-processor als de iPhone 6, dezelfde WiFi-chips als de iPhone 6S en support voor Bluetooth 4.2. Verder is waarschijnlijk ondersteuning voor Live Photos, bekend van de iPhone 6S, toevoegd. Met deze functie kan je foto's veranderen in bewegende beelden.

Apple iPhone 5S
Apple iPhone 5S

De iPhone 5se wordt mogelijk aankomende maart of april officieel aangekondigd. Gezien het kleine 4-inch display en de alweer veroudere Apple A8-processor is het een iPhone-instapmodel, dat wellicht alleen voor opkomende markten is bedoeld.

Naschrift:ádeáiPhone SEáenáiPad Pro 9.7ázijn 21 maart 2016 officieel geintroduceerd.

9to5mac