Interessant:

Wordfeud nog altijd populair onder senioren

nieuws 25 januari 2016 om 09:47

Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat op 15 procent van de Nederlandse smartphones, in totaal 1,8 miljoen toestellen, Wordfeud is geinstalleerd. Van de 65- tot 80-jarigen heeft 23 procent de digitale Scrabble-variant op het toestel.

Uit de januari-editie van het Dutch Apps Market van Telecompaper blijkt de kans groter is dat Wordfeud op de smartphone staat naarmate de gebruiker ouder is. Het onderzoek meldt dat van de tieners (12 - 19 jaar) 6 procent Wordfeud heeft geinstalleerd op de smartphone en van de dertigers 13 procent. Bij de 65- tot 80-jarigen heeft 23 procent Wordfeud op de smartpone geinstalleerd. Met een gebruik van 21 dagen per maand en 74 minuten per week is de app de meest gebruikte gaming-app. 

Het spelletje Candy Crush Soda is op meer Nederlandse smartphones (23 procent) geinstalleerd, maar de wekelijkse speeltijd is met 54 minuten korter dan van Wordfeud. Uit het onderzoek van Telecompaper blijkt verder dat de populariteit van OV-apps en TV-apps nog altijd toeneemt.

Wordfeud
Wordfeud

Wordfeud was dé hype van 2011; het spel belandde dan ook op de eerste plaats van PortableGears Top 5 mobiele games van 2011. In oktober 2011 was er controverse om een Wordfeud-verbod in een café in Zwolle en in december 2011 werd acteur Alec Baldwin uit een vliegtuig gezet omdat hij niet wilde stoppen met het spelen van het verslavende woordspelletje.

Telecompaper