Interessant:

Deezer krijgt investering van 100 miljoen euro

nieuws 23 januari 2016 om 10:45

Deezer, de wereldwijde muziekstreamingdienst, heeft aangekondigd dat het een investering van € 100 miljoen ontvangt van Access Industries, met medewerking van Orange.

Daarnaast heeft Deezer de muziekcatalogus uitgebreid tot meer dan 40 miljoen nummers, waardoor Deezer een van grootste catalogussen wereldwijd heeft. De investering zal gebruikt worden om de groei van gebruikers over de hele wereld te vergroten, nieuwe producten versneld op de markt te brengen en nieuwe functies te implementeren.

"De muziekstreamingmarkt bestaat nog maar net en is al hard op weg om het belangrijkste distributiekanaal voor muziek te worden", zegt Hans-Holger Albrecht, CEO, Deezer. "De aanvullende financiering stelt ons in staat om Deezer’s positie als wereldwijde, onafhankelijke muziekstreamingdienst zeker te stellen en ons aanbod voor muziekliefhebbers over de hele wereld uit te breiden."

In de afgelopen maanden heeft Deezer het aanbod van gesproken content uitgebreid naar meer dan 40.000 radioshows, audioboeken en podcasts, verspreid over verschillende markten. Daarnaast heeft Deezer premium sports en live voetbal content toegevoegd, hebben de iOS en Android apps een nieuw ontwerp gekregen en is de samenwerking met BMW, BandPage, Sonos, Three en anderen uitgebreid.

"De explosie van muziekstreaming creëert een unieke kans om een echt persoonlijke service te bouwen voor luisteraars. Deezer staat aan vooraan met een gevarieerd aanbod dat unieke lokale belevingen benadrukt", aldus Guillaume d'Hauteville, vice-voorzitter van Access Industries. "We zijn trots om het innovatieve Deezer te blijven ondersteunen."

"Consumenten over de hele wereld luisteren muziek via hun mobiele telefoons, wat een enorme kans biedt om klanten te binden en het gebruik te verhogen. Inspelend op deze verandering zorgt Deezer voor een uitstekende service, waarbij het constant de gebruiksvriendelijkheid verbetert met nieuwe services zoals persoonlijke radio, high-definition audio, songteksten en nu dus de grootste muziekcatalogus ter wereld," zegt Pierre Louette, CEO van Orange. "We zijn erg blij om te investeren in de muziekstreamingmarkt, omdat we er van overtuigd zijn dat het een geweldige kans is om innovatie op een wereldwijde basis te stimuleren."

portablegear.nl