Interessant:

Consumentenbond spant kort geding tegen Samsung aan

nieuws 20 januari 2016 om 11:46

De Consumentenbond heeft deze week een kort geding tegen Samsung aangespannen. De bond begint de rechtszaak omdat veel Samsung-smartphones niet voorzien zijn van de nieuwste beveilingsupdates.

Veel smartphones van Samsung, leider op de Nederlandse smartphone-markt, draaien nog op een oudere Android-versie, die kwetsbaar is voor criminelen. Volgens een inventarisatie van de Consumentenbond beschikt 82 procent van de Samsung-telefoons niet over de allernieuwste Android-update.

Samsung voegt aan Android een eigen laag software toe en die wordt niet langer dan twee jaar ondersteund. Daardoor hoopt Samsung dat men eerder een nieuwe smartphone aanschaft, aldus de Consumentenbond. Samsung meldt echter dat "tweederde van de Samsung mobiele apparaten die na juli 2013 zijn uitgebracht, volledig geüpdatet en beschermd zijn tegen kwetsbaarheden."

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

De Consumentenbond pakt nu Samsung aan, maar beklaagt zich ook over Android-smartphones van andere fabrikanten. Het duurt meestal maanden voordat fabrikanten de nieuwste updates van Google in hun toestellen verwerken. Dat komt omdat ze de software per model moeten aanpassen en goedkeuring moeten krijgen van providers.

NRC