Interessant:

Iron Maiden krijgt smartphone-game

nieuws 21 januari 2016 om 13:33

De legendarisch metalband Iron Maid krijgt een eigen smartphone-game. Het spel, getiteld 'Iron Maiden: Legacy of the Beast', wordt een free-to-play RPG en verschijnt aankomende zomer voor iOS en Android.

Iron Maiden: Legacy of the Beast wordt uitgegeven en ontwikkeld door Roadhouse Interactive in samenwerking met 50cc Games. Het spel wordt in 'nauwe samenwerking' met het management van Iron Maiden ontwikkeld. In de game neem je de rol aan van Eddie, de iconische monster-achtige mascotte van Iron Maiden. Eddie komt in vele gedaantes, elk met unieke mogelijkheden.

Iron Maiden: Legacy of the Beast
Iron Maiden: Legacy of the Beast

Met Eddie ontdek je vervolgens nieuwe werelden, reis je door de tijd en strijd je tegen veel verschillende karakters die afkomstig zijn uit de catalogus van Iron Maiden's albums en tekeningen. De gameplay wordt ondersteund door een soundtrack die bestaat uit tracks van Iron Maiden - inclusief enkele niet eerder uitgebrachte live opnames die speciaal zijn aangepast voor de game.

Iron Maiden: Legacy of the Beast wordt een freemium game (dus met in-app aankopen) voor iOS en Android en verschijnt aankomende zomer. Vorig jaar kreeg ook popster Katy Perry een eigen game. Later dit jaar verschijnt een game met Britney Spears in de hoofdrol.

Roadhouse Interactive