Interessant:

Eerste smartphone-game van Nintendo komt in maart

nieuws 18 januari 2016 om 11:15

Nintendo-topmanáTatsumi Kimishima heeft bekendgemaakt dat de eerste smartphone-game van Nintendo aankomende maart wordt uitgebracht. Tevens volgen er later dit jaar meer details over de nieuwe Nintendo NX-console.

De Nintendo-applicatie die aankomende maart uitkomt is een niet echte volwaardige game, want Nintendo zal zich in eerste instantie richten op smartphone-toepassingen. Het gaat zo goed als zeker omáMiitomo, dat Nintendo eind vorig jaar aangekondigde. Het is een app waarin spelers hun eigen avatars (net zoals de Mii's op de Wii en 3DS) kunnen creeren en met elkaar kunnen chatten.

Nintendo noemt Miitomo een 'free-to-start communicatie-applicatie'. De freemium app bevat waarschijnlijk in-app aankopen. Al met al heeft de toepassing meer weg van een sociale netwerk- of chatapplicatie dan van een traditionele Nintendo-game. Op termijn wil Nintendo echter ook smartphone-games met iconische Nintendo-karakters uitbrengen. De gamefabrikant heeft in elk geval reeds Pokemon GO, een augmented reality-spel met de bekende Pokemon-franchise, aangekondigd. Pokemon GOáwordt tevens een freemium spel met microtransacties.

Miitomo
Miitomo

Verder komt Nintendo later dit jaar met meer details over de nieuwe Nintendo NX-console. Dit is volgens de geruchten mogelijk een hybride apparaat, bestaande uit een console en een handheld/tablet.

Quartz