Interessant:

Babypod: vaginale mini-MP3-speaker voor zwangere vrouwen

nieuws 14 januari 2016 om 13:15

De Babypod is een bijzondere toepassing voor een MP3-speler. Deze oordopjes/mini-speakers zijn speciaal bedoeld voor plaatsing in de vagina van zwangere vrouwen, zodat zij hun baby zo helder mogelijk met de muziek kunnen laten meegenieten.

Uit onderzoek blijkt dat muziek helpt om de hersenen van baby's te ontwikkelen. Een baby kan echter niet goed horen wat buiten het lichaam van de moeder gebeurt, en de Babypod kan daarom een uitkomst zijn. Zwangere vrouwen moeten de mini-speaker inbrengen in hun vagina, waarna het kind de muziek duidelijk kan horen. Het is overigens ook mogelijk om een voicebericht voor de foetus in te spreken.

iPhone met Babypod vaginale mini-MP3-speaker
iPhone met Babypod vaginale mini-MP3-speaker

Het Marquez Instituut in Barcelona deed in 2014 een onderzoek onder honderden zwangere vrouwen. Daarbij bleek dat de reactie van de baby anders was als deze blootgesteld aan muziek binnen of buiten de baarmoeder. Degenen die via de vagina muziek te horen hadden gekregen "opende hun mond en staken hun tong uit". Het is echter niet bekend om welke muziek het ging.

In 2009 verscheen reeds de Blaby, een mp3-speler voor foetussen, maar deze moesten zwangere vrouwen om de buik bevestigen.

Metro UK