Interessant:

Nederlandse politie kan BlackBerry hacken

nieuws 14 januari 2016 om 14:16

De Nederlandse politie zou BlackBerry-smartphones die beveiligd zijn met PGP-encryptie kunnen hacken. Dat meldt website Misdaadnieuws op basis van 'vertrouwelijke rapporten' van het Nederlands Forensisch (NFI).

Bij PGP (dat staat voor Pretty Good Privacy) wordt traditionele encryptie gecombineerd met cryptografie (het niet-linear verplaatsen van tekens) om berichten onleesbaar te maken voor derde partijen. Misdaadnieuws schrijft dat het NFI heeft bevestigd dat de politie BlackBerry toetstellen met versleutelde berichten via de PGP-encryptie kunnen uitlezen. Verwijderde berichten kunnen worden teruggehaald, waarna de versleuteling kan worden uitgelezen. De lengte van het wachtwoord is niet van belang bij de decryptie. Uitlezen is echter alleen mogelijk bij het fysieke toestel, niet op afstand.

BlackBerry 9720
BlackBerry 9720

Hoewel de NFI zegt dat de code is gebroken, konden nog niet in alle gevallen toestellen worden uitgelezen. In een test, waarbij na verluidt gebruik werd gemaakt van de BlackBerry 9720, werden 279 van 325 e-mails ontsleuteld.

BlackBerry staat bekend om de uitstekende beveiliging van haar smartphones. Ook op haar recentste toestel, de BlackBerry PRIV, staat beveilingssoftware centraal.

PhoneArena